Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hond adopteren

blog-header

Als je erover denkt om een ​​hond te nemen, raden wij aan om te adopteren in plaats van een hond te kopen. Wanneer je een hond adopteert help je niet alleen reddingsgroepen, dierenopvangplaatsen of humane samenlevingen, maar het belangrijkste is dat je de hond een tweede kans geeft.

Het adopteren van een hond is de beste beslissing die iemand kan nemen. Houd er echter rekening mee dat het adopteren van een hond een grote verantwoordelijkheid is; zie het als een klein kind adopteren. Bij hondenbezit zijn er veel taken die regelmatig moeten worden uitgevoerd, zoals dagelijkse voeding, lichaamsbeweging en baden en/of verzorging. Als je denkt dat je niet de tijd of de energie hebt om dit soort taken uit te voeren is het niet verstandig om een hond te nemen.

Voor degenen die op zoek zijn naar een puur ras of een puppy is adoptie gemakkelijk en kost het wat onderzoek en een beetje geduld. Veel reddingsgroepen nemen zuivere rassen van alle groottes en leeftijden in en maken ze beschikbaar voor adoptie in ruil voor een vrij betaalbare vergoeding. In plaats van een arm en een pootje te betalen om een ​​puppy te kopen van een fokker die niet zindelijk is of sociaal is het verstandiger om een jonge hond te adopteren die al getraind is om te socialiseren, steriliseren of castreren.

Adoptiezoektocht

Bij het begin van de adoptiezoektocht doe je een zelfbeoordeling van het type persoon dat je bent en de woonsituatie. Stel jezelf de vraag: ben ik een druk persoon? Of ben ik een persoon met een wat rustiger leven? Dit zal je helpen een hond te vinden met hetzelfde energieniveau als jij. Val niet zomaar voor de hond met de treurigste blik, of degene die uiterst vriendelijk lijkt. Overweeg al deze factoren alvorens te adopteren; het zou zonde zijn om een ​​hond terug te brengen naar het asiel omdat deze niet goed bij je past.

Opvoeding

Het opvoeden van een puppy is een geweldige ervaring en het adopteren van iemand in nood van een opvang of redding is echt de moeite waard. Puppy's zijn uitstekende partners, speelkameraadjes en het weer van gezelschapsdieren, het is een metgezel voor alleen jou of een nieuw lid van de familie om mee naar huis te nemen. Het kiezen van de juiste is een zeer belangrijke beslissing en het kan best lastig zijn als je met zoveel opties wordt geconfronteerd.

Stappenplan

Stap één: wees slim en doe je onderzoek. Of je nu kijkt naar het adopteren van een puppy uit een opvangcentrum of een redding, je moet weten welk ras het beste bij jou en je gezin past als volwassene. Sommige fokkende groepsrassen lijken misschien de perfecte middelgrote hond, maar houd in gedachten dat deze honden gefokt zijn om te rennen en de mentale intensiteit hebben om veel te bewegen. Tenzij de dagelijkse routine een ochtend joggen en wat qualitytime met de hond inhoudt, kunnen zij zich snel vervelen en veranderen in een destructief huisdier. De dispositie van het ras dat je kiest, is een andere belangrijke factor om te overwegen. Hoewel het gedrag van de meeste honden sterk afhankelijk is van hoe het is verhoogd, zijn rassen die rustiger zijn en minder beschermende / agressieve neigingen hebben een meer ideale keuze voor een gezin met kinderen.

Stap twee: informeer je over immunisaties en zorg ervoor dat de pup die je wilt adopteren op de juiste manier is gevaccineerd. Puppy's kunnen zeer kwetsbaar zijn voor verschillende parasieten en ziektes, zelfs bij hondsdolheid. Bij elke adoptie moeten deze gegevens direct beschikbaar zijn voor toekomstige eigenaren.

Stap drie: voer zelf een basisonderzoek uit van de ogen, oren, mond en neus van een potentiële puppy. Zijn de ogen alert en helder zonder drainage? Zijn de oren schoon en vrij van mijten? Hoe zit het met de mond en neus? Zijn het tandvlees van de puppy een gezonde lichtroze kleur? Heeft de pup verkleuring op zijn huid of schilferige huid? Dit kan te wijten zijn aan een allergie, maar het kan ook de eerste tekenen zijn van parasitaire schurft of een andere aandoening. Het belangrijkste is dat de puppy regelmatig moet ademen zonder piepende ademhaling of moeizame ademhaling.

Stap vier: De laatste en beste stap van alles is om met de puppy een voor een te spelen en ermee te communiceren. Elk ras moet speels, energiek en nieuwsgierig zijn. Natuurlijk, afhankelijk van de persoonlijkheid van de individuele puppy zullen sommigen natuurlijk meer timide of verlegen zijn dan anderen. Dit is geen teken van slechte gezondheid, alleen een inzicht in hun eerste paar weken van hun leven of hun individuele karakter. Natuurlijk kan elke lethargie, lusteloosheid en hangende houding een teken zijn van een slechte gezondheid van parasieten, wormen, slechte voeding of een soort ziekte.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.