Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hoeveel moet ik mijn pup voeren?

blog-header

De beslissingen die genomen moeten worden met betrekking tot de voeding van een puppy, hebben invloed op zijn groei, ontwikkeling en zelfs op zijn gedrag. Door een pup voer van hoge kwaliteit te geven, help je hem een ​​lang en gezond leven als volwassen hond te hebben. Dit roept echter veel vragen op voor beginnende (en zelfs ervaren) hondeneigenaren.

Hoeveel voeding moet je je pup geven en wanneer? Wanneer moet je stoppen met het geven van puppyvoeding? De antwoorden op deze vragen en meer vind je in dit blogartikel.

Wat een puppy te voeren

Als het gaat om het voeren van puppy's, zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden. De algehele voeding, de grootte van het hondenras en het soort voer spelen allemaal een rol. 

Puppyvoeding

Alle puppy's hebben eerst puppyvoeding nodig. Door pups een compleet en uitgebalanceerd dieet te geven, zorg je ervoor dat ze de juiste voeding krijgen om zich te ontwikkelen en op te groeien tot gezonde volwassen honden.

Puppyvoer is samengesteld met een evenwichtige hoeveelheid voedingsstoffen om ze te helpen gezond en gelukkig op te groeien. Zoek naar eiwitrijke formules om hun groeiende spieren te ondersteunen. Koolhydraten leveren de energie die actieve en speelse puppy's nodig hebben, terwijl calcium de ontwikkeling van tanden en botten ondersteunt en DHA een gezonde ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen ondersteunt.

Grote en kleine pups

Puppy's hebben niet alleen puppyvoeding nodig, maar bepaalde hondenrassen kunnen ook profiteren van maatspecifieke formules. Als je een puppy van een groter ras soort hebt, kan hij baat hebben bij een grote rasspecifieke puppyformule. Kleine rassen kunnen ook profiteren van kleine rasspecifieke puppyformules. Ongeacht de rasgrootte moet het voer voor opgroeiende pups compleet en uitgebalanceerd zijn.

Het verschil in formules komt neer op de unieke behoeften van grote en kleine rassen. Grote honden hebben een hoger risico op gewrichtsproblemen, dus puppyvoer van grote rassen kan extra voedingsstoffen bevatten om hun groeiende gewrichten te ondersteunen. Kleine rassen geven misschien de voorkeur aan kleinere brokjes, zodat ze gemakkelijker op hun voedsel kunnen kauwen, wat ervoor zorgt dat ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben.

Verschil tussen droog- en natvoer

Hoewel droge brokjes vaak een populaire keuze zijn, is het niet de enige optie. Bij de meeste (dieren)winkels verkopen ze zowel droog als nat puppyvoer. Dit kan het moeilijker maken om te beslissen wat je je puppy te eten geeft. Zolang zowel de natte als de droge formules compleet en uitgebalanceerd zijn voor opgroeiende puppy's, kun je ze met een gerust hart aan je pup voeren.

Een combinatie van beide voeren is ook een optie. Als je hiervoor kiest moet je zorgen dat de gecombineerde hoeveelheden de dagelijkse aanbevolen calorie-inname van de pup niet overschrijden. Een dierenarts en de onderstaande tabel kunnen je helpen te bepalen hoeveel een puppy gevoerd mag voeren. In het algemeen bevat een blikje natvoer van 90 gram negentig calorieën en staat gelijk aan ongeveer een kwart kopje droogvoer. Je moet dus een blikje natvoer van 90 ml vervangen door een kwart kopje van de dagelijkse hoeveelheid droogvoer.

Hoeveel voeding mag een pup

Omdat pups zo snel groeien, moeten ze beginnen met het eten van compleet en uitgebalanceerd puppyvoer zodra ze gespeend zijn, meestal tussen de 6 en 8 weken. De hoeveelheid voer die een puppy nodig heeft, hangt af van het gewicht dat hij op de eindvervaldag zal wegen.

Een Labrador Retriever zal op volwassen leeftijd meer wegen dan bijvoorbeeld een Jack Russell Terriër. Een grotere hond heeft dus meer voer nodig als puppy. De onderstaande tabel kan je helpen bepalen hoeveel droogvoer je een puppy moet voeren. Je dient ook de specifieke voedingsinstructies op de achterkant van de puppyvoeding te lezen en eventueel een dierenarts te raadplegen.

Wanneer moet je een puppy voeren?

Zodra je de dagelijkse hoeveelheid weet, moet je een voedingsschema voor puppy's maken. Neem de totale hoeveelheid voer die een puppy elke dag nodig heeft en verdeel dat over een reeks kleinere voedingen. Geef hem elke dag met regelmatige tussenpozen die kleinere hoeveelheden.

Een eenvoudig voedingsschema voor puppy's is om hem te voeren tijdens het eten - bij het ontbijt, de lunch en het avondeten. Vergeet niet om hem 's avonds vroeg te eten te geven, zodat hij tijd heeft om zijn eten voor het slapengaan te verteren. Dit kan ongelukken binnenin helpen voorkomen. Door pups elke dag op vaste tijdstippen te voeren kunnen ze aan de routine wennen.

Wanneer stoppen met het voeren van puppyvoer

Uiteindelijk zul je moeten stoppen met het voeren van puppyvoer en hem moet overschakelen op een compleet en uitgebalanceerd volwassen hondenvoer. Deze overgang wordt bepaald door de rasgrootte, net zoals de hoeveelheid die een puppy moet voeren, afhangt van zijn ras. Bij grotere hondenrassen kan het langer duren voordat ze volwassen zijn, dus het kan zijn dat hij tot 2 jaar puppyvoeding nodig heeft. Verwacht echter in het algemeen de overgang naar volwassen hondenvoer tussen 1 en 2 jaar oud te maken.

Hoe zit het met lekkernijen?

Lekkernijen vormen in feite een effectief trainingsmiddel. Het is hierbij belangrijk om de 90/10-regel in gedachten te houden, of je nu een puppy beloont voor goed gedrag of gewoon wilt dat hij zich geliefd voelt. 90% van zijn dagelijkse calorieën moet afkomstig zijn van zijn complete en uitgebalanceerde puppyvoeding, de andere 10% kan afkomstig zijn van lekkernijen.

Het volgen van de 90/10-regel kan gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen op volwassen leeftijd helpen voorkomen. Vaak zijn schattige puppyogen moeilijk te weerstaan, maar onthoud dat je een hond aan het bouwen bent en traint. Geef hem geen voedsel voor mensen als de pup hierom smeekt. Sommige menselijke voedingsmiddelen zijn niet alleen giftig voor honden, maar je beloont ook ongewenst gedrag, dat later moeilijker te doorbreken is.

Door te verwijzen naar de bovenstaande voedingsschema voor puppy's en door de regel 90/10 te volgen, kunt je je pup klaarstomen voor een lang, gezond en gelukkig leven. 

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.