Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hoe was ik mijn hond?

blog-header

Als je mensen in films of op tv een hond ziet wassen lijkt het meestal een vrolijke en leuke tijd voor alle betrokkenen. Helaas is het baden van je hond in het echte leven niet altijd zo'n positieve ervaring. Honden vinden het niet erg om vies en stinkend te zijn - in feite vinden ze het heel erg leuk - en velen zijn niet bang om ruzie te maken als ze denken dat het hen uit de badkuip zal helpen.

Kracht van positieve associatie

Het eerste dat je wilt doen, zoals het geval is bij bijna alles wat je bij je hond introduceert, is om het bad aan iets positiefs te binden. Met andere woorden, bied traktaties, speelgoed en genegenheid aan om je hond naar het bad te brengen, en elke keer gedragen zij zich op een manier die nuttig is tijdens badtijd.

Begin door ze te laten huppelen in een lege kuip en daar gewoon tijd door te brengen terwijl je ze traktaties of speelgoed geeft en werk je een weg omhoog naar het toevoegen van warm (niet heet) water.

Wees niet bang om acties te herhalen totdat ze het echt lijken te krijgen. Als je bijvoorbeeld een hondenbad of een specifiek gebied hebt waar je je in hond wast, laat ze dan naar je toe komen en biedt elke keer dat ze gehoorzamen een traktatie tot ze komen, zelfs zonder een traktatie.

Bescherm de oren

Je moet heel voorzichtig zijn om te voorkomen dat er water in de oren van je hond komt. Het is niet alleen ongemakkelijk voor de hond maar het is ook iets dat gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Begin vroeg

Als je een puppy hebt begin dan zo snel mogelijk met in bad doen. De hond zal hierdoor minder tegengesteld zijn aan de ervaring als ze jonger zijn. Dit komt omdat ze er dan geen negatieve associaties mee hebben. Door ze er vroeg aan te laten wennen kom je later minder problemen tegen.

Gebruik de juiste shampoo

Een manier om een ​​bad plezieriger te maken voor je hond is door een shampoo te kiezen dat ervoor zorgt dat ze ze niet gaan krabben en dat de huid niet uitdroogt. Idealiter wil je een milde zeep die ongewenste geuren reinigt en verwijdert zonder belangrijke oliën weg te halen. De beste manier om ervoor te zorgen dat je de juiste shampoo voor je hond krijgt? Praat met je dierenarts.

Werk vanaf de nek naar beneden

Je wilt niet alleen de oren van je hond veilig houden maar ook de ogen en mond. Hoe doe je dit? Door vanaf de nek te wassen. Je kunt dit bereiken door een emmer of beker te gebruiken om je hond nat te maken of een sproeier te gebruiken. Je kunt zelfs spuittoestellen vinden die specifiek zijn ontworpen voor het wassen van een hond. Dus wat doe je om het gezicht van je hond te wassen? Gebruik een vochtig washandje.

Afdrogen

Veel mensen zweren bij föhns van honden, maar het geluid en het gevoel zijn zeker iets waar je aan moet wennen. Zorg ervoor dat je de huid niet verbrandt. De andere manier om te gaan is om de hond gewoon af te wassen. Als je dit gaat doen gebruik dan een van de absorberende hondenhanddoeken die bij de meeste dierenwinkels te vinden zijn. En wees natuurlijk voorbereid op de onvermijdelijke "shake" terwijl je hond zichzelf droogt.

Door aangename associaties te maken met badtijd en kalm en assertief te blijven terwijl je je hond wast, kun je hem de kans geven om affectie te delen. Wees vooral geduldig.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.