Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hoe vaak moet ik mijn hond uitlaten?

uitlaten hond

Hoe vaak moet je met je hond wandelen? Bepalen hoe vaak een hond moet worden uitgelaten, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het hondenras, de leeftijd en het energieniveau van een hond. Natuurlijk hangt het ook af van de hoeveelheid tijd die je hebt om je hond uit te laten. Hier is hoe elk van deze factoren van belang is bij het bepalen hoe vaak een hond moet worden uitgelaten.

Hondenras

Laten we eerst eens kijken naar het hondenras dat je hebt. Sport- of werkrassen, zoals Pointers, Collies en Herders kunnen hogere oefeningsvereisten hebben dan schoothondjes, zoals de Yorkshire Terriërs en een Vlinderhondje. Sommige honden zijn natuurlijke atleten, terwijl andere honden meestal bankhangers zijn.

Dit kan natuurlijk te wijten zijn aan het ras van een hond, of het kan gewoon de individuele voorkeur van de hond zijn. De meeste mensen zouden de Basset Hound niet als de perfecte hardloopartner zien, maar toch zijn er verschillende Basset Hounds die een heel actief leven hebben doordat ze overal mee naartoe gaan met hun baasje.

Leeftijd

Jongere honden hebben meer energie en hebben over het algemeen meer beweging nodig dan honden van middelbare leeftijd (vijf - acht jaar oud) en seniorenhonden (negen jaar en ouder). Jongere honden brengen ook meer tijd door met spelen dan oudere honden. Maar nogmaals, er zijn altijd uitzonderingen op deze regel.

Houd er rekening mee dat honden van middelbare leeftijd tot oudere honden artritis, spieratrofie of andere ziekten kunnen hebben, zoals hypothyreoïdie of diabetes, die hun uithoudingsvermogen kunnen verlagen. Mentaal zijn ze misschien enthousiast om te gaan, maar fysiek kunnen ze het niet altijd meer bijbenen.

De inspanningstolerantie van een hond

Hoeveel beweging heeft een hond nodig? De meeste honden kunnen dagelijks 20 - 30 minuten intensieve beweging verdragen als ze een relatief goede lichaamsconditie hebben. Sommige honden met een goede lichamelijke gezondheid kunnen wandelingen tot twee uur verdragen of uren achter elkaar gaan wandelen. Maar het kan moeilijk zijn voor honden met overgewicht of obesitas om 10 minuten te lopen zonder meerdere pauzes te nemen of zwaar te hijgen vanwege de inspanning.

Om de juiste tijd uit te rekenen om een hond uit te laten, op basis van de huidige gezondheidstoestand van de hond, neem je de hond uit om te wandelen om het energieniveau te controleren. Als de hond in een energiek tempo begint en je meeneemt voor een wandeling, investeer dan in een goed hondenharnas en een stevige hondenriem. Als de hond na ongeveer 25 - 30 minuten langzamer begint te lopen, kan hij moe worden. In plaats van de hond gretig mee te trekken kunnen ze gaan hijgen en meer interesse gaan tonen in de omgeving, zoals snuffelen en rondkijken. Op deze manier pakken ze hun rust zodat ze weer op adem kunnen komen.

Wordt het tempo nog langzamer of kan de hond jouw snelheid helemaal niet meer bijbenen? Breek de wandeling dan af en ga terug naar huis. Wanneer de hond begint te sjokken betekent het dat je te ver bent gaan wandelen. Het is goed om de grens van een hond op te zoeken, maar besef dat je ook nog de hele weg terug naar huis moet. Wanneer je een Sint Bernard hebt wordt het een hele klus om hem mee naar huis te krijgen wanneer zijn energie op is.

Je moet niet alleen controleren hoe lang het duurt voordat de hond begint te vertragen, maar je moet het gedrag ook observeren na de wandeling als je eenmaal thuis bent. Als de hond water drinkt en onmiddellijk op een van zijn rustplekken neerploft en urenlang niet beweegt, heeft hij zichzelf mogelijk overbelast. Als de hond begint te hinken tijdens de wandeling of nadat hij rust heeft genomen van een lange wandeling, kreeg hij te veel beweging. De volgende keer moet je een kortere wandeling maken.

De tolerantie van een hond voor beweging kan worden verhoogd zolang ze gezond zijn. Net zoals je niet zou deelnemen aan een marathon als je al jaren niet hebt gelopen, moet je niet verwachten dat je hond uren loopt, rent of wandelt als hij maanden of jaren sedentair is geweest. Doe het rustig aan en verhoog geleidelijk de hoeveelheid beweging die je de hond elke week geeft. Door langzaam het uithoudingsvermogen op te bouwen en het lichaam van de hond op de juiste manier te conditioneren, kun je letsel en pijn voorkomen.

Schema

Als je bepaalt dat de hond 30 minuten kan lopen zonder pijn te hebben, hoe vaak moet je hem dan laten wandelen? De aanbeveling voor mensen is minstens 150 minuten oefening per week, volgens de CDC. Als je ernaar streeft het huisdier zoveel op wekelijkse basis te oefenen, zou dat geweldig zijn. Maar we leven een druk leven en hebben soms echt lange werkdagen.

Voor degenen die het zich kunnen veroorloven om een hondenuitlaatservice in te huren, kan eenvoudig worden voldaan aan hun behoefte aan hondentraining. Als je het je niet kunt veroorloven om een ​​uitlaatservice in te schakelen, streef dan naar drie wandelingen per dag van circa 10 - 15 minuten. Je kunt ook de oefening voor honden aanvullen door in een tuin te spelen als je daar de beschikking over hebt.

Als je niet genoeg tijd hebt om een ​​hond uit te laten, geen tuin hebt, of je hond in slechte fysieke conditie is, concentreer je dan op activiteiten met minder impact door het gebruik van hondenpuzzelspeelgoed. De hond kan ook veel tijd doorbrengen met zijn speelgoed om mentaal gestimuleerd te worden.

Probeer je hond minstens 10 - 15 minuten onafgebroken in huis te laten spelen. Als je zowel fysieke als mentale afzetmogelijkheden voor een hond biedt, zal deze over het algemeen een gezondere en geestelijk evenwichtiger hond zijn en je blij verwelkomen wanneer je thuiskomt na een lange dag werken.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen