Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hoe leer je een hond zwaaien?

Hoe leer je een hond zwaaien

Je hond leren zwaaien is een leuke hondentruc die iedereen zal vermaken en imponeren. Het is eigenlijk niet zo moeilijk om een hond te trainen om zijn poot op te tillen en ook nog hallo of vaarwel te zwaaien. Het enige wat je nodig hebt is je hond en een paar lekkere hondenkoekjes. Als je clickertraining gebruikt moet je de clicker ook bij de hand hebben.

De behandelmethode

Voordat je een hond begint te trainen om te zwaaien moet hij eerst weten hoe hij zijn pootjes moet schudden. Zwaaien is gebouwd op basis van wat de hond al weet te doen wanneer hij je hand schudt. Als de hond nog niet heeft geleerd om te schudden is het het beste om terug te gaan en aan deze vaardigheid te werken. Als je klaar bent, kun je de zwaai gaan leren.

  1. Geef je hond het bevel "schudden". Wanneer het zijn poot omhoog tilt om je hand te schudden beweeg je je hand iets omhoog zodat de hond zijn poot iets omhoog moet bewegen om je hand te pakken.
  2. Wanneer de hond de poot verder omhoog beweegt dan dat hij beweegt om te schudden, klikt je op de clicker of zeg je 'goed' of 'ja' en geef je de hond een traktatie. Herhaal deze actie een paar keer. Elke keer beweeg je je hand iets hoger totdat je hond de poot boven zijn hoofd opheft.
  3. Zodra je hond zijn poot meerdere keren op rij heeft opgestoken geef je het bevel 'schudden'. Zodra je hond de poot naar je toe bereikt geef je het commando "zwaaien" (of je kunt het commando "hallo" of "doei" gebruiken) en volg je opnieuw stappen twee tot en met vier.
  4. Herhaal dit meerdere keren totdat je hond consequent zijn pootje opheft. Na een aantal herhalingen stop je met het gebruik van het schudcommando en geef je alleen het commando 'zwaai'.
  5. De meeste honden leren snel hun poot boven hun hoofd op commando te heffen. Zodra je hond het consequent op commando doet kun je selectiever zijn en op zoek gaan naar de beste zwaaibewegingen. Beginnen om alleen traktaties te geven wanneer de poot boven het hoofd is en een beetje op en neer beweegt in een wuivende beweging.

De clickermethode

Als je een clicker gebruikt om je hond te trainen kun je ze misschien leren zwaaien door het gedrag vast te leggen. Veel honden gebruiken hun poten om je aandacht te trekken, dus je kunt dit gedrag vastleggen met je clicker en het gebruiken om je hond te leren zwaaien.

  1. Houd je clicker en wat lekkers bij de hand, en de volgende keer dat je hond je pootjes geeft, klik je op je clicker en geef het een traktatie.
  2. Herhaal dit meerdere keren, elke keer dat de hond zijn poot opheft om jouw aandacht te trekken.
  3. Een hond die gewend is aan clickertraining zal binnenkort beginnen met het aanbieden van gedrag om traktatie te krijgen. Blijf klikken en traktaties geven telkens als de poot omhoog gaat.
  4. Voeg vervolgens het commando 'zwaai' toe. Zeg het commando en wacht. Elke keer dat de hond zijn poot opheft, klikt en behandel je. Je hond zal het gedrag binnenkort aanbieden nadat je het bevel hebt gegeven.
  5. Zodra de hond consequent op commando zwaait kun je beginnen te clicken en behandelen voor het gedrag dat het meest op een zwaaien lijkt.

Problemen en testgedrag

Houd trainingssessies kort en vrolijk. Oefen het golfcommando een paar minuten per keer, twee of drie keer per dag. Wees geduldig en onthoud dat alle honden iets anders leren. Als de hond verveeld of gefrustreerd lijkt te zijn, sluit je de sessie af en probeer je het later opnieuw. Probeer altijd positief af te sluiten, zoals een eenvoudige opdracht bekijken zoals zitten of zitten.

Honden worden snel afgeleid, dus als je wilt dat de hond deze truc uitdraagt ​​voor mensen is het een goed idee om het gedrag te bewijzen. Als je hond het eenmaal in huis heeft geleerd ga je naar de tuin waar er nog een paar afleidingen zijn. Dan kun je hetzelfde doen in een park of op een andere openbare plek.

Je kunt ook oefenen met iemand anders in je huis in de kamer en wanneer een bezoeker door de deur komt. Na een beetje werk zal je hond snel al je vrienden imponeren terwijl hij ze begroet met een zwaai!

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen