Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hoe lang kan een hond alleen blijven?

hond alleen thuis

Zoals alle hondenbezitters weten betekent het hebben van een hond, het hebben van een schema. Je regelt werktijden, sociale uitjes en boodschappen op basis van wanneer je thuis bent.

Alle honden zijn verschillend en daardoor kan de ene hond langer alleen blijven dan de ander. Maar alle honden hebben iets gemeen; ze moeten naar buiten om hun behoeften te doen. Als je drukke werkschema betekent dat je hond het grootste deel van de dag alleen thuis doorbrengt, overweeg dan om een hondenuitlaatservice in te schakelen die je hond tussen de middag uit kunnen laten.

Uitlaten

De eerste vraag die de meeste mensen stellen over het alleen laten van hun hond is: hoe lang kan mijn hond zijn ontlasting ophouden? Over het algemeen moeten honden drie tot vijf keer per dag plassen. De tijd dat een hond de behoeften kan ophouden varieert sterk per hond, pups en oudere honden hebben bijvoorbeeld vaker een plaspauze nodig.

Hoe lang kan een hond het vasthouden voordat hij zijn behoefte moet doen? Hier zijn gemeenschappelijke tijdslimieten voor honden van verschillende levensfasen:

  • Pups: één uur per elke maand (dus een pup van drie maanden kan drie uur wachten)
  • Volwassen honden: Van één jaar en ouder: maximaal acht uur, maar idealiter niet meer dan zes uur.
  • Senior honden van acht jaar en ouder: Afhankelijk van grootte en gezondheid, verschilt van twee tot zes uur.

Natuurlijk zijn de bovenstaande schattingen afhankelijk van de grootte, gezondheid en gewoonten van een hond. Maar elke hond die te lang zijn urine moet vasthouden loopt gevaar om een urineweginfectie, stenen of kristallen op te lopen. Bovendien is het te lang vasthouden van de urine gewoon ongemakkelijk en kan dit leiden tot ongelukjes in het huis. Standaard werkdagen zijn acht tot tien uur lang, dus als je tijdens de lunch niet naar huis kunt om de hond uit te nemen, schakel dan een hondenuitlaatservice in of vraag iemand die je goed kent om je hond uit te laten.

Een vermoeide hond is een goede hond

Buiten het uitlaten van de hond heeft een hond overdag fysieke activiteit nodig. Wat het energie- en fitnessniveau van je hond ook is, oefening helpt hen:

  • Gezond te blijven
  • Het eten te verteren
  • Hun geest te stimuleren
  • Calorieën te verbranden
  • Verveling te vermijden

De individuele trainingsbehoeften variëren, afhankelijk van de leeftijd, het ras en de gezondheid van je hond. Veeteelt- en sporthonden hebben vaak een intensere en langdurige activiteit nodig; energieën met een lagere energie en oudere honden kunnen het met aanzienlijk minder. Maar elke hond moet een paar keer per dag zijn benen strekken.

Over het algemeen hebben gezonde honden elke dag ongeveer 60 minuten gematigde activiteit nodig, maar dit hoeft niet continu te zijn. Voordat je je hond voor langere tijd alleen thuis laat moet je 20 - 30 minuten besteden aan een stevige wandeling. Dit zal een middagruzie (met jou of een uitlaatservice) de dag helpen doorbreken en natuurlijk qualitytime samen doorbrengen als je 's avonds thuis bent.

Als je hond angstig of destructief handelt nadat hij tijd alleen heeft doorgebracht is het mogelijk dat hij frequenter en intensiever moet bewegen. Spreek met je dierenarts af om een ideale bewegingsroutine voor je hond te bepalen.

Kong is King

Het eenvoudigste gebruik is om een van deze harde rubberen speeltjes te vullen met pindakaas en het achter te laten voor je hond. Voor een meer tijdrovend gebruik van je Kong, meng je een brouwsel van verbrokkeld en nat hondenvoer en doe je dat erin en plaats je de Kong een nacht in de vriezer. Voordat je naar je werk gaat, leg je het uit voor de hond en laat je hem langzaam eten terwijl hij bezig is het voedsel eruit te krijgen terwijl het ontdooit.

Om de trend van zelfgemaakte entertainment voor je huisdier te volgen kun je een honden ijsje maken. Giet wat kippenbouillon in een Tupperware-bak en gooi er wat snacks bij. Je kunt er ook enkele kleine worteltjes in doen of de favoriete snack van je hond. Zodra je dit brouwsel hebt gemaakt leg je het een nacht in de vriezer. Voordat je de volgende ochtend vertrekt moet je wat warm water over de Tupperware laten lopen om de ijslolly los te maken en eruit te laten springen.

Dit aan je hond geven is een leuke manier om hem gehydrateerd te houden en wordt het beste op een warme dag buiten gegeven. Het is bijzonder goed om je hond deze traktatie te geven als hij enige mate van verlatingsangst heeft. Wanneer je regelmatig wat lekkers aan je hond geeft voordat je weggaat zal dit helpen om een positieve associatie te creëren met je vertrek.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen