Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hoe kiezen honden hun favoriete persoon?

Hoe kiezen honden hun favoriete persoon

Iedereen wil de favoriet van de hond zijn. Kort gezegd gaat het allemaal om socialisatie, aandacht, positieve associatie en persoonlijkheid. Maar laten we in detail treden zodat je ook de favoriete persoon van jouw hond kunt worden.

Socialisatie is belangrijk

Veel honden binden zich het meest aan iedereen die voor hen zorgt tijdens de belangrijke periode van socialisatie, die plaatsvindt tussen de geboorte en zes maanden. Op deze leeftijd zijn de hersenen van puppy's ongelooflijk ontvankelijk en beïnvloeden hun vroege sociale ervaringen hen de rest van hun leven.

Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat de puppy positieve interacties heeft met een breed scala aan mensen, plaatsen en voorwerpen. Honden die niet worden blootgesteld aan mensen die bijvoorbeeld een hoed dragen kunnen later in het leven bang worden voor hoeden.

Als je hond al volwassen was toen je hem adopteerde, maak je dan geen zorgen: het is nog niet te laat om hun favoriet te worden. Hoewel vroege ervaringen belangrijk zijn blijft socialisatie door middel van ervaringen zoals hondentraining, speeldata, dagelijkse wandelingen, en nog veel meer zaken.

Aandacht verhoogt de band

De meeste honden hebben de neiging zich te hechten aan de persoon die hen de meeste aandacht geeft. In een gezin met twee ouders en twee kinderen kan de hond bijvoorbeeld de voorkeur geven aan de ouder die elke ochtend zijn schaal vult en elke avond een wandeling maakt.

Bovendien stolt fysieke genegenheid de band tussen hond en persoon. Als een persoon stand-off is ten opzichte van een hond, zal de hond afstand houden ten opzichte van hen. Maar als je de hond veel aandacht, massages en liefde geeft zijn ze waarschijnlijk op zoek naar meer. Voor sommige honden is het niet alleen de hoeveelheid aandacht en affectie die ertoe doet, maar ook de kwaliteit.

Positieve associatie is de sleutel

Naast de aandacht van hun favoriete mensen spelen honden favorieten afhankelijk van associaties. Met andere woorden, wanneer een persoon de bron van goede dingen is, vormt de hond een band. Als je erover nadenkt, is het heel logisch. Natuurlijk zal een hond dol zijn op de persoon die altijd touwtrekken speelt of hen veel van hun favoriete stinkende levertraktatie geeft.

Ze weten ook dat de persoon die ze het vaakst voedt een vrij belangrijke speler in hun leven is. Aan de andere kant reageren honden vaak slecht op mensen met wie ze slechte associaties hebben. Positieve associaties leiden tot positieve hond-mens relaties. Je kunt positieve associatie gebruiken om de hond te trainen en te socialiseren.

Bijvoorbeeld, telkens wanneer er iemand nieuw bij je thuis komt laat je deze personen je hond een traktatie geven. Dit zorgt voor een onmiddellijke positieve associatie (nieuwe persoon = smakelijke lekkernijen) die de introductie vergemakkelijkt.

Welke hond hecht zich aan 1 persoon?

Heb je ooit een hond ontmoet die veel op zijn persoon lijkt en lijkt? Honden kiezen vaak een favoriete persoon die overeenkomt met hun eigen energieniveau en persoonlijkheid. Bovendien hebben sommige hondenrassen meer kans om zich te binden aan één persoon, waardoor het waarschijnlijker wordt dat hun favoriete persoon de enige persoon zal zijn. Rassen die de neiging hebben sterk te hechten aan één persoon, zijn onder meer:

Hoe je de favoriet van je hond wordt

Als je het gevoel hebt dat je niet de favoriete persoon van je hond bent, wanhoop dan niet. Je kunt de band tussen jou verbeteren en verbeteren. De eenvoudigste (en leukste) manier is om elke dag minstens 30 minuten gefocuste, een-op-een tijd samen door te brengen. Dit omvat niet samen wandelen, tuinieren of tv kijken. Je bindingstijd moet actief en gericht zijn.

Hier volgen enkele bonding-activiteiten:

  • Speel ophaal, ruk of verstoppertje.
  • Volg een trainingssessie. Werken aan nieuwe vaardigheden, of oude vaardigheden versterken, is een geweldige manier om je te binden!
  • Probeer een sport zoals behendigheid of ga voetballen waarbij jij en je hond als een team kunnen samenwerken.
  • Voedsel (in gezonde, geschikte hoeveelheden) is liefde. Streef naar gezonde eiwitbronnen met beperkte vullers en probeer wat zelfgemaakte maaltijden voor je hond. Maak van etenstijd een bindende activiteit door oogcontact te integreren.
  • Geef je hond een lekkere massage en ga vaker met hem knuffelen.

Bonding komt van nature voor tussen honden en de mensen die ze goed behandelen. Zorg goed voor je hond, socialiseer hem, geef hem positieve ervaringen en respecteer zijn unieke persoonlijkheid, hij zal je belonen met een leven vol liefde!

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen