Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hoe is het tegenwoordige hondenvoer ontstaan?

goedkope hondenvoer

De honden zijn al erg lang bij ons, wij zijn degene die er voor gezorgd hebben dat de honden nu tam zijn en als huisdier kan worden gehouden. Het begon namelijk allemaal met de wolven. Maar voor dat deze lieve dieren zo tam waren als nu, is er eerst een hele weg aan vooraf geweest, waarbij de honden natuurlijk ook moesten eten. Hieronder vertellen we hoe het tegenwoordige hondenvoer is ontstaan.

Restjes

In het hele begin was er helemaal nog geen speciaal hondenvoer, meestal aten deze honden gewoon mee met wat de mensen aten en kregen daar de restjes van. Meestal aten de honden dan wel gevarieerd, maar het was eigenlijk niet wat deze beestjes echt nodig hadden, het was niet voedzaam genoeg voor ze. Hier kwamen wij als mensen op een gegeven moment ook achter, pas vanaf toen zijn we gaan kijken wat we konden maken dat wel voedzaam genoeg was voor deze honden.

Het eerste hondenvoer

Pas rond de 19e eeuw werd het eerste hondenvoer op de markt gebracht. Meestal bestond dit hondenvoer voor een groot deel uit granen en slechts een klein beetje vlees. Ondanks dat dit wel een stap in de goede richting was, was dit eigenlijk nog steeds niet voedzaam genoeg voor onze trouwe viervoeters.

Op maat

We zijn toen steeds verder gegaan met het ontwikkelen van hondenvoer en ook steeds meer gaan kijken naar hoe we het op maat kunnen maken. Er werd gekeken naar welke voedingstoffen en vitamine de honden precies nodig hadden en hoe ze deze konden verwerken in eten speciaal gemaakt voor honden.

Tegenwoordig

Tegenwoordig hebben we optimaal voer voor onze honden, we hebben voer dat voor verschillende rassen is, voor verschillende leeftijden en ook nog eens in verschillende soorten, denk aan nat voer en droog voer. Ook is het steeds toegankelijk geworden om deze brokken te kopen. Mocht je na het lezen van deze tekst ook nog goedkope honden brokken willen bestellen, kijk dan eens online of in je dierenwinkel.

De hond is al heel veel jaar bij ons, maar hoe is de hondenbrok die we tegenwoordig kennen eigenlijk ontstaan? In het begin at de hond altijd mee met wat de mensen aten, maar dit was eigenlijk niet voedzaam genoeg. Ze begonnen toen in de 19e eeuw met het maken van hondenbrokken, maar dit was ook nog niet voedzaam genoeg. Toen ze gingen kijken welke voedingstoffen en vitamines de honden nodig hadden, hebben ze de brokken gemaakt die we tegenwoordig hebben, voor iedere hond is er wel iets.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen