Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hoe herken je een broodfokker?

Waarom hebben honden een natte neus

Het nemen van een puppy is een grote beslissing. Je moet ervoor zorgen dat je de juiste tijd hebt, je huis voorbereiden, het hele gezin aan boord krijgen met zorg en training, en natuurlijk de perfecte puppy vinden. Helaas zijn sommige plaatsen die puppy's te koop aanbieden slecht nieuws voor honden en mensen.

Lees verder om alles te leren over broodfokkers en hoe ze te ontdekken. Aan het eind geven we je tips over hoe je een puppy kunt vinden uit een veilige en verantwoorde omgeving.

Wat zijn broodfokkers?

Broodfokkers zijn grootschalige, commerciële faciliteiten voor het fokken van honden. Ze hebben één doel: geld verdienen door zoveel mogelijk honden te fokken en verkopen. Honden van broodfokkers worden vaak onder onmenselijke omstandigheden gehouden, vaak hun hele leven lang gekooid en keer op keer gefokt zonder rekening te houden met goede verzorging of zorgvuldige fokkerij.

Omstandigheden waar puppy's vaak inzitten zijn:

 • Kleine kooien met draadvloeren die voeten en benen van honden beschadigen
 • Kooien op elkaar gestapeld zonder voldoende ventilatie
 • Slechte sanitaire praktijken, die leiden tot ziekte en parasieten
 • Geforceerd fokken van teefjes met weinig tijd voor herstel tussen nesten
 • Puppy's worden te jong gescheiden van hun moeder, wat jarenlang gevolgen kan hebben voor de gezondheid en het gedrag
 • Broodfokkers verkopen puppy's vaak rechtstreeks aan de consument via internet en gerubriceerde advertenties.

Vanwege slechte fok- en verzorgingsomstandigheden komen puppy's terecht in dierenwinkels en nieuwe huizen met parasieten, kennelhoest, longontsteking en andere aandoeningen. Ook kunnen ze gedragsproblemen en angst hebben om te snel gescheiden te worden van hun moeders en nestgenoten.

Genetische kwaliteit van de hond

Naast het beschadigen van individuele honden is het ook schadelijk voor de nakomelingen. Omdat broodfokkers zich richten op het verdienen van geld fokken ze vaak honden zonder rekening te houden met genetische kwaliteit. Dat leidt tot puppy's die vatbaar zijn voor aangeboren en erfelijke aandoeningen, zoals hartaandoeningen en luchtwegaandoeningen. Hoewel een puppy uit dit soort nestjes kan uitgroeien tot een gelukkig, geliefd familielid, is het feit dat het schadelijk kan zijn voor heel veel honden. Broodfokkers brengen winst boven dierenwelzijn.

Je zult je misschien niet altijd realiseren dat de pup die je krijgt afkomstig was van een broodfokker. Veel online retailers en commerciële dierenwinkels die dieren verkopen bieden papieren als bewijs voor humane sourcing en kunnen zeer overtuigend zijn. Er is echter geen wettelijke definitie van broodfokkers en geen agentschap dat de verkoop van puppy's reguleert. Dus zelfs als een verkoper beweert dat zijn puppy's afkomstig zijn van menselijke bronnen biedt dit nog geen garantie.

Hier zijn enkele signalen die aangeven dat je te maken hebt met een broodfokker.

 • Puppy's worden verkocht wanneer ze minder dan 6 weken oud zijn
 • De verkoper/fokker bevindt zich op een onbekende locatie en verstuurt de puppy zonder een persoonlijke ontmoeting
 • Indien lokaal, weigert de verkoper/fokker om potentiële klanten de plaats te tonen waar dieren worden gefokt en gehouden
 • De verkoper/fokker stelt niet veel vragen. Als je kunt klikken en betalen voor een puppy zonder screening, is het waarschijnlijk een broodfokker
 • De verkoper/fokker geeft geen enkele toezegging aan jou of de puppy. De meeste verantwoorde fokkers willen weten waar hun pups naartoe gaan en verbinden zich ertoe om het huisdier op elk gewenst moment terug te nemen als er iets gebeurt. Broodfokkers willen puppy's zo snel mogelijk van de hand doen en dan verder gaan zonder extra contact.
 • Geen verantwoordelijke fokker zou een puppy via een dierenwinkel verkopen of direct online zonder zorgvuldige controle. In feite hoeven de meest gerenommeerde fokkers niet op internet te adverteren om hun honden te plaatsen.

Een puppy vinden en broodfokkers vermijden

Als je op zoek bent naar een rasechte puppy, neem dan eerst contact op met gerenommeerde fokkers bij jou in de buurt. De beste manier om een ​​gerenommeerde hondenfokker te vinden is om een ​​verwijzing te krijgen van vrienden, de dierenarts of een officiële rasvereniging in de omgeving.

Verantwoordelijke fokkers zorgen voor een gezonde, liefdevolle omgeving voor hun honden. Ze zoeken hetzelfde in een nieuw gezin voor hun puppy's.

Betrouwbare hondenfokkers

 • Zullen je voorstellen aan de ouders van de pup en laten zien waar ze leven
 • Leggen het vaccin en de medische geschiedenis van de puppy uit en geven de contactgegevens van dierenartsen
 • Zal het hele jaar door geen pups beschikbaar hebben; kan een wachtlijst bijhouden van geïnteresseerde gezinnen
 • Beantwoordt alle vragen die je hebt over de achtergrond en verzorging van de pup, evenals over hun fokpraktijken.
 • Zullen vragen stellen: de levensstijl van je familie, waarom je dit type puppy wilt, hoe de pup gaat verzorgen en opvoeden, enzovoorts.
 • Zal geen druk verkooptactieken gebruiken. Ethische hondenfokkers doen er niet aan om geld te verdienen. Integendeel, zij geloven in het onderhouden en bevorderen van het ras en het vinden van een goede pasvorm voor elke hond

Het is moeilijk om een ​​schattige puppy te weerstaan. Maar voordat je een puppy uit een online advertentie of dierenwinkel meeneemt, denk er dan aan om de bron te overwegen. Praat met een gerenommeerde fokker, bezoek een plaatselijk dierenasiel en help hiermee broodfokkers tot het verleden behoren.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen