Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Hoe geef ik mijn hond een gelukkig kerstfeest?

blog-header

De meeste mensen houden van Kerstmis. Het is een tijd voor ons allemaal om te proosten en te genieten van familie en vrienden. Als je echter een hond hebt, moet je ervoor zorgen dat ook zij een leuke tijd hebben. Er zijn verschillende potentiële gevaren en problemen die zich in deze tijd van het jaar kunnen voordoen en die problemen met de hond kunnen veroorzaken.

Traktaties

Sommige mensen geven hun hond een mini-kerstdiner om van te genieten. Honden moeten het hele jaar door huisdiervoer van goede kwaliteit hebben en geen lekkernijen van tafel. Vergeet niet dat veel voedsel giftig is voor honden en andere dieren en soms fataal kan zijn. Producten zoals chocolade, pudding, alcohol, rozijnen, druiven, champignons, knoflook en uien mogen nooit aan een hond worden gegeven.

Heb je een echte kerstboom?

Kerstbomen zijn tegenwoordig veel beter dan vroeger met betrekking tot het loslaten van dennennaalden. Als je bent opgegroeid in de jaren zeventig en tachtig, herinner je je bomen die kaal waren voordat de 1e kerstdag arriveerde. Hoewel de dennen van de bomen van vandaag grotendeels niet meer loslaten, is het belangrijk om losse naalden van de grond te verwijderen. Deze kunnen gevaarlijk zijn voor de hond om op te eten. Zorg ervoor dat je toezicht houdt, ruim eventuele gevallen naalden regelmatig op en plaats idealiter ook een barrière om de boom. In het ideale geval zet je je kerstboom in een hoek zodat deze gemakkelijker uit de buurt van de hond kan worden gehouden.

Zorg ervoor dat de hond zich terug kan trekken

Kerstmis is vaak hectisch voor mensen. De hond is misschien ongelooflijk sociaal en beminnelijk, maar de kans is groot dat hij af en toe nog wat rust wil. Zorg ervoor dat hij een kussen of mand heeft in een rustige kamer waar hij altijd naartoe kan. Bedek de mand met een deken om een ​​hol te bieden, of voeg eenvoudig zijn favoriete deken aan zijn mand toe. Mocht de hond even zijn rust zoeken, ga dan regelmatig even kijken of alles in orde is. Als er kinderen in huis zijn, zorg er dan voor dat ze begrijpen dat de hond met rust moet worden gelaten.

Zoals hierboven valt af te lezen is er veel om over na te denken. Dus terwijl de voorbereidingen voor de feestdagen worden getroffen is het de moeite waard om ook rekening te houden met de behoeften van de hond. Zorg ervoor dat er voldoende eten en drinken is voor hem en houd de hond in gedachten wanneer het huis wordt versierd en het kerstfeest losbarst.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.