Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Het vaccineren van honden

blog-header

Als je een hond hebt ontkom je er niet aan. Elk jaar dient je hond gevaccineerd te worden. Wanneer je een pup hebt, nog veel vaker zelfs. Voordat je een pup aanschaft is het goed om bij deze kosten stil te staan. Vaccinaties worden niet vergoed door dierenverzekeringen.

De eerste inenting van een puppy bij zes weken wordt altijd gedaan door de fokker. Hij wordt dan ingeënt tegen Parvo en het hondenziektevirus. Na ongeveer zeven of acht weken mag je een pup pas mee naar huis nemen. Met negen weken vindt de tweede vaccinatie plaats.

Vaccinatieschema

Alle vaccinaties worden vermeld in het dierenpaspoort. Dit is belangrijk wanneer je naar het buitenland gaat of wanneer de hond naar een kennel gaat. De tweede vaccinatie bestaat uit antistoffen tegen Parvo, de ziekte van Weil en eventueel tegen kennelhoest. Het vaccineren tegen kennelhoest is alleen noodzakelijk wanneer je met de pup naar puppycursus gaat of wanneer je hond naar een pension of kennel gaat.

De derde vaccinatie, met twaalf weken, beschermt de hond tegen de hondenziekte Parvo, de ziekte van Weil en de besmettelijke leverziekte. Wederom kunnen druppels gegeven worden tegen kennelhoest. Als de pup een jaar oud is krijgt het dezelfde inentingen.

Herhalingsvaccinaties

Bij sommige vaccinaties bieden de antistoffen wel tot drie jaar lang bescherming. Het is dus niet nodig om elk jaar je hond tegen alles te vaccineren. Wanneer je hond met een jaar alle vaccinaties heeft gehad, krijgt hij in zijn tweede en derde levensjaar alleen nog maar een herhaalvaccinatie voor de ziekte van Weil en eventueel kennelhoest.

Met vier jaar krijgt hij weer alle inentingen. Er zijn dus tussenpozen van twee jaar. Wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat moet je de hond tenminste 3 weken voor vertrek verplicht laten vaccineren tegen hondsdolheid.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.