Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Het misverstand over puppy training

puppytraining opvoeden

Wanneer mensen een pluizige kleine puppy in huis nemen, denken ze vaak dat zo'n wekelijkse groepslesje wel genoeg zal zijn om van hun nieuwe maatje een sociale en goedgemanierde volwassene te maken. 

Maar deze gedachte mist een belangrijk punt: puppy's zijn eigenlijk non-stop aan het leren. Niet alleen tijdens dat uurtje in de puppyklas, maar echt bij alles wat ze meemaken, de hele dag door. 

Cleo Verheijen van puppyopvoeden.nl heeft dit probleem opgemerkt en kwam met een alternatief: een online cursus die je helpt om ook in de 167 andere uren van de week aan de slag te gaan met je pup.

Groepslessen? Niet altijd een succesverhaal

Natuurlijk, die groepslessen zijn super voor de sociale vaardigheden, met al die andere honden en mensen. Maar laten we eerlijk zijn: niet elke puppy vindt dat groepsgedoe geweldig. Het kan behoorlijk overweldigend zijn met al die drukte en niet elke pup reageert hetzelfde op die prikkels. Soms is de standaard groepsaanpak gewoon niet wat jouw kleine vriend nodig heeft.

De kracht van persoonlijke aandacht

Voor pups die wat meer één-op-één aandacht nodig hebben of die het beter doen in een rustigere omgeving, schieten groepslessen tekort. Ze kunnen dan niet echt opbloeien, wat stressvol en frustrerend kan zijn voor zowel de pup als de eigenaar.

Opkomst van online puppycursussen

Met de beperkingen van de traditionele methoden in het achterhoofd, komen er steeds meer initiatieven zoals online puppycursussen. Deze cursussen bieden video's en digitaal materiaal waarmee je diep in de materie kunt duiken, comfortabel vanuit je eigen woonkamer. Ideaal om op je eigen tempo alles te leren over hondengedrag en -training.

Socialiseren is meer dan alleen ervaren 

Een belangrijk onderdeel van de online cursus is de juiste manier van socialiseren. Het gaat er niet alleen om je pup zomaar met nieuwe situaties te confronteren, maar ervoor te zorgen dat hij zich veilig en op zijn gemak voelt. Het is belangrijk dat je als baasje leert hoe je de signalen van je pup herkent en erop inspeelt.

Je wordt een echte hondenkenner 

De cursus dekt alles, van zindelijkheidstraining tot omgaan met bijtgedrag, en biedt een uitgebreide handleiding voor het opvoeden van je pup. En als je buiten de cursus om vragen hebt, is er een forum vol met advies en steun.

De baasjes sterker maken

Met deze cursus, opgezet door kenners zoals Cleo, is het doel om jou als eigenaar te voorzien van de kennis en vaardigheden die je nodig hebt. Zo krijg je meer vertrouwen in je rol en kun je jouw pup begeleiden naar het worden van de perfecte huisgenoot. Het benadrukt dat hondentraining een doorlopend proces is, verweven met het dagelijks leven.

Een frisse blik  op puppy training 

De online puppycursus biedt nieuwe inzichten en methoden die een verfrissende kijk geven op de avonturen en vreugdes van het opvoeden van een puppy. Door te erkennen dat elke pup uniek is en een benadering nodig heeft die bij hem past, leidt de cursus naar een meer harmonieuze en begripvolle relatie tussen hond en baasje.

Het is een aanpak die niet alleen de puppy's ten goede komt, maar ook zorgt voor een diepere en meer voldoening gevende band tussen huisdieren en hun mensen.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen