Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Het kiezen van een hondenschool

blog-header

Er zijn veel hondenscholen waar je terecht kunt voor verschillende cursussen. Als je interesse hebt in een puppycursus, dan is er vast wel een hondenschool bij je in de buurt te vinden. Je hond ontmoet op een hondenschool verschillende soorten honden en een cursus helpt je met de opvoeding.

Voordat je een pup in huis neemt kun je alvast oriënteren bij de verschillende aanbieders van cursussen. Soms zijn er wachtlijsten, dan is tijdig inschrijven natuurlijk belangrijk. Elke hondenschool heeft zijn eigen lesmethodes. Welke hondenschool je kiest, zal dan ook afhankelijk zijn van de lesmethode die jou aanspreekt.

Een goede hondenschool

Bij de meeste hondenscholen mag je vooraf een keertje komen kijken. Je maakt dan kennis met de instructeur en je kunt zien hoe het er in een les aan toe gaat. Als er gebruik gemaakt wordt van de positieve lesmethode, dan zal belonen een grote rol spelen. Sommige hondenscholen gebruiken de clicker.

Afhankelijk van wat je zelf het prettigst vindt kies je een hondenschool met de lesmethode, welke dicht bij jouw eigen opvoedmethode ligt. De locatie van een hondenschool is ook belangrijk. Een puppycursus dichtbij is handig aangezien je er elke week naar toe moet.

Leven na de puppycursus

Je kunt alleen een puppycursus volgen maar ook vervolgcursussen volgen. Je zet dan de cursus voort en volgt de cursus voor jong volwassen honden. Mits deze natuurlijk gegeven wordt op de hondenschool die je voor ogen hebt. Tijdens een puppycursus draait alles om de socialisatie van je hond en het aanleren van basisvaardigheden.

Een vervolgcursus kan een leidraad zijn voor de puberfase waar je hond tussen de zes en twaalf maanden in terecht komt. Je hond luistert dan ineens slechter en zoekt de grenzen op. Opvoeden begint dan pas echt. Een vervolgcursus is dan geen overbodige luxe.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.