Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Het beste speelgoed voor je hond

Het beste speelgoed voor je hond

Wat voor speelgoed je voor je hond kopen moet, hangt af van zijn of haar bouw en karakter. Sommige honden zijn sterk en snel, terwijl anderen vooral slim en schattig zijn. Met korte pootjes loop je nu eenmaal niet zo snel: het is dan niet zo leuk om naast de fiets te rennen, terwijl een hazewindhond dat juist heerlijk vindt. Zo is het ook met speelgoed voor je hond. Smaken verschillen, maar er is keus genoeg. Met wat voor speelgoedje ga jij je hond verrassen?

Lekker buiten spelen met je hond

Soms lijkt het alsof je hond je gedachten leest. Als jij denkt dat het tijd wordt om haar uit te laten, dan staat ze al – met de riem – voor je neus. Elk ommetje maakt haar blij en opgetogen, maar als je samen naar het park gaat of een hondenveldje, dan is het helemaal feest. Neem dan wat speelgoed voor je hond mee. Samen spelen maakt jullie allebei blij en verbetert ook nog je conditie. Apporteerspeelgoed is heel geschikt voor buitenspelen.

Natuurlijk kennen alle honden de stok en de tennisbal, maar probeer eens iets anders voor de broodnodige variatie, zoals:

  • een ballenwerper (launcher). Hiermee kan je een bal heel ver weg gooien, zodat je hond lekker heen en weer kan rennen. Je raapt er bovendien de bal mee op zonder je te hoeven bukken. Pas wel op dat je niet per ongeluk iets anders opraapt en wegslingert.
  • waterspeelgoed voor de hond. Als je Dolphi de dolfijn in het water gooit, springt je hond er enthousiast achteraan om hem aan land te brengen. De lichtgewicht Chuckit ballen zijn ideaal als speelgoed voor de hond, want ze blijven drijven en passen bovendien in een ballenwerper. Een frisbee is ook altijd leuk om mee te gooien. Woon je aan het water of wil je extra uitpakken op vakantie? Dan koop je natuurlijk een luchtbed of een hondenboot voor je lieveling!
  • felgekleurd hondenspeelgoed. Blijft je hond je verward aanstaren in plaats van weg te sprinten als je iets weggooit? Een felgekleurd hondenspeeltje vind je makkelijk weer terug!

Hondenspeelgoed voor als je hond alleen thuis is

Ga je weg? Je hond staat al vrolijk kwispelend bij de deur. Helaas moet je je huisdier vaak teleurstellen: honden zijn niet welkom op kantoor, in het ziekenhuis of voor de klas. Als er andere huisgenoten thuis zijn, is er geen probleem, maar een hond alleen vindt zichzelf vaak heel erg zielig. Gelukkig is er een oplossing: je kunt speciaal speelgoed voor de hond kopen om deze uurtjes door te komen. Haal dit hondenspeelgoed alleen tevoorschijn als je weggaat en berg het weer op als je terugkomt. Zo blijft het interessant voor je hond. Geef hem bijvoorbeeld een kong, een knuffel of een dekentje en een denkspelletje voor wat troost en uitdaging.

Educatief speelgoed voor je hond

Honden leren graag. Ze zijn trots op hun prestatie of blij met hun beloning. Meestal is het een combinatie van beide. In veel educatief hondenspeelgoed verberg je daarom brokjes of hondensnoepjes die pas tevoorschijn komen als het dier de puzzel oplost. Kijk eens bij het merk Trixie Dog voor denk- en activiteitspelletjes in verschillende moeilijkheidsgraden. De eerste paar keer dat je je hond zulk speelgoed geeft, moet je het misschien even voordoen. Bij een volgend hondenspeelgoedje laat je hem zelf uitvinden hoe hij zijn lievelingssnacks bemachtigt.

Gezond speelgoed voor de hond

Honden houden van botten, maar in huis is dat niet erg hygiënisch. Gelukkig houden ze ook van kauwspeelgoed met lekkere geuren en smaakjes of van kauwspeeltjes die het gebit reinigen en het tandvlees masseren. Bestel een eetmat voor de hondenbrokken als je hond zijn eten te snel naar binnen schrokt of te veel eet. Dit gedrag is niet ongevaarlijk. Met een snuffel- of speelmat bevredig je zijn speurinstinct en is hij sneller verzadigd.

Krachttraining voor jou en je hond

Veel honden vinden het leuk om hun krachten te meten met jou of met hun hondenvrienden. Je ziet al in het nest, dat de pups hun dekentje aan flarden trekken onder vervaarlijk gegrom. In onze webshop vind je krachtspeelgoed voor je hond dat gelukkig langer meegaat, zoals een kong of een fetch stick met een stevig touw.

Let op bij online speelgoed voor je hond kopen

Let er bij speelgoed voor je hond goed op of het plastic of rubber bestand is tegen bijten en kauwen. Natuurlijk mag het materiaal geen weekmakers of gifstoffen bevatten, zoals we helaas vaak zien in goedkope Chinese webshops. Niet goedgekeurde producten leveren ernstig gevaar op voor de gezondheid van je hond.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen