Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Heeft mijn hond voedselallergie?

Heeft mijn hond voedselallergie

Heeft jouw hond last van jeuk? Dan is de kans groot dat het een allergisch reactie is op het hondenvoer dat je geeft. Bij elke hondenras kan voedselallergie voorkomen en de ene hond heeft er meer last dan de andere. Honden kunnen een allergie hebben voor onder meer granen en kunstmatige toevoegingen in het voer.

De belangrijkste symptomen van voedselallergie bij honden

Bij een allergie voor voer komen de volgende verschijnselen het meeste voor:

  • Jeuk. Dit herken je aan krabben, likken en bijten op allerlei plekken van het hondenlijf;
  • Rode plekken op de huid;
  • Kale plekken in de vacht;
  • Verdikking, beschadigingen en/of ontstekingen van de huid;
  • Ongewone geur van de huid;
  • Problemen met de spijsvertering, zoals diarree, braken en winderigheid.

Diagnose door de dierenarts

Als je het vermoeden hebt dat je hond allergisch is, ga je naar de dierenarts. Deze zal in overleg met jou meestal voorstellen om te testen of een hypoallergeen dieet soelaas biedt. Dit betekent dat je je strikt aan het dieet voor je hond moet houden. Bij een ernstige allergische reactie zal de dierenarts ook medicijnen, zoals antibiotica, voorschrijven. Verder is het toedienen van voedingssupplementen een optie.

Vaak zie je na zo’n zes weken een enorme verbetering in de gezondheid van je dier. Als de allergie op deze manier is aangetoond, betekent het wel dat het menu van jouw lieveling in het vervolg altijd bestaat uit speciaal dieetvoer. Ook bij het trakteren op een hondensnack zul je moeten kiezen voor een variant die hypoallergeen is.

Je hond hypoallergeen hondenvoer geven

Er zijn diverse soorten hypoallergeen hondenvoer, zowel droogvoer als natvoer, op de markt. Wil je er zeker van zijn dat jouw hond geen voeding binnen krijgt die een allergische reactie kan opwekken? Kies dan voor graanvrije hondenvoeding op basis van insecten. Dergelijke voeding zit barstensvol essentiële voedingstoffen die zeer goed verteerbaar zijn. Het is rijk aan eiwitten, mineralen, natuurlijke vitaminen, omega-3 vetzuren en anti-oxidanten. Het is kortom uiterst compleet voer en het is bovendien een uitstekende vleesvervanger.

Zeker als je het milieu minder wilt belasten, zijn hondenbrokken en blikvoer op basis van insecten een perfect alternatief. Net als bij normaal hondenvoer dien je bij je keuze rekening te houden met de grootte van je huisdier. Je hebt de keuze uit verschillende varianten voor kleine, middelgrote en grote rassen.

Hondensnacks en voedselallergieh

Natuurlijk verwen jij je hond af en toe graag met een smaakvolle snack. Het is altijd beter om te kiezen voor een hondensnack als je iets extra’s wilt geven, want mensensnacks zijn vaak erg ongezond voor honden. Als je hond echter erg gevoelig is en allergisch reageert op voedsel, zul je ook de normale hondensnacks moeten gaan mijden.

De kleinste afwijking van het dieet kan namelijk opnieuw haaruitval, diarree en jeuk veroorzaken. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook op dit vlak hypoallergene alternatieven. Zo zijn er bijvoorbeeld heerlijke graanvrije snacks met insecteneiwit te koop. Zo’n lekker hapje is een welkome beloning of traktatie voor je hond.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen