Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Grasaar bij honden

grasaar.jpg

De grasaar is de grootste vijand van je hond omdat het een zeer gevaarlijke en besmettelijke parasiet is. De grasaar leeft in de darmen van je hond en kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals diarree, bloedarmoede en zelfs darmperforatie.

Bovendien is de grasaar zeer besmettelijk voor andere honden. Als je hond in contact komt met grasaar-eitjes, kan hij ze op zijn vacht krijgen en vervolgens overdragen aan andere honden. Dit kan leiden tot een uitbraak van grasaar bij een hele groep honden, wat zeer ernstige gevolgen kan hebben.

Daarom is het erg belangrijk om preventieve maatregelen te nemen tegen grasaar bij je hond. Dit kan door regelmatig te ontwormen en je hond te behandelen met anti-parasitaire middelen. Zo hou je jouw hond gezond en voorkom je dat hij besmet raakt met deze gevaarlijke parasiet.

Het gevaar van de grasaar voor je hond

De grasaar kan gevaarlijk zijn voor honden omdat deze slang een giftige beet heeft. De beet van de grasaar kan leiden tot pijn, zwelling en infecties bij honden. In ernstige gevallen kan het zelfs leiden tot de dood van de hond. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat honden op afstand blijven van grasaars en dat ze worden getraind om deze slangen te vermijden.

Hoe herken je een grasaar?

Een grasaar kan herkend worden aan zijn slanke, lange lichaam, glanzende veren en lange snavel. Ze hebben vaak een donkerbruine of zwarte kleur, met soms witte of grijze aftekeningen op hun borst en staart. Grasaars zijn ook vaak te herkennen aan hun snelle en elegant zwemstijl in het water.

Signalen dat je hond last heeft van een grasaar

 • Verhoogde speekselvloed
 • Moeite met slikken
 • Pijn bij aanraken van de nek of het gezicht
 • Koorts
 • Verminderde eetlust
 • Dikke, gezwollen hals
 • Verminderde energie en activiteit
 • Moeite met ademhalen
 • Rillingen of trillen
 • Diarree of braken
 • Verandering in houding of huilen bij het bewegen van de kop

Hoe bescherm je een hond tegen grasaar?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je hond tegen grasaren te beschermen:

 1. Zorg ervoor dat je hond altijd op een geleide wandelt en niet zonder toezicht in het gras loopt. Zo voorkom je dat hij per ongeluk grasaren binnenkrijgt.
 2. Controleer regelmatig het gras waar je hond in loopt op teken en grasaren. Als je ze ziet, verwijder ze meteen met behulp van een tick remover.
 3. Maak gebruik van een speciaal teken- en grasarenmiddel voor honden. Dit middel helpt om teken en grasaren op afstand te houden en voorkomt dat ze zich vastbijten in de huid van je hond.
 4. Geef je hond regelmatig een ontwormingskuur om te voorkomen dat hij besmet raakt met grasaren.
 5. Neem contact op met je dierenarts als je hond last heeft van teken of grasaren. Zij kunnen je hond behandelen en ervoor zorgen dat hij weer gezond en vrij is van deze ongedierte.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen