Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Glutenvrij hondenvoer

Glutenvrij hondenvoer

Waar de meeste dierenvrienden onder ons misschien helemaal niet zo snel aan denken is dat honden ook glutenintolerant kunnen zijn. Het is voor de gezondheid van je hond belangrijk om dit zo snel mogelijk te herkennen en speciaal glutenvrij hondenvoer aan te schaffen.

Symptomen

Aangezien iedere hond verschillend is, kunnen de symptomen op andere manieren tot uiting komen. Deze symptomen verschillen van darmproblemen tot huidproblemen. De hond zal in de meeste gevallen braken na het eten van hondenvoer waar gluten inzit. Mocht dit het geval zijn dan is het aan te raden om een bezoekje aan de dierenarts te brengen. Het lichaam van een hond met glutenintolerantie neemt namelijk niet voldoende voedingstoffen op waardoor de gezondheid van het dier achteruit gaat.

Hondenvoer

Als het dier glutenintolerantie heeft is het belangrijk om speciaal glutenvrij hondenvoer aan te schaffen. Maar waarom zitten er nou eigenlijk granen in hondenvoer? Granen dienen niet alleen voor de binding van het voer maar zijn ook een belangrijke bouwstof die het dier voorziet van de benodigde voedingstoffen zoals eiwitten, mineralen en vetten.

Bij glutenvrij hondenvoer worden de granen namelijk vervangen door koolhydraatbronnen zoals groenten en aardappelen. Op deze manier zorg je ervoor dat het dier geen gluten binnen krijgt maar wel de belangrijke voedingsstoffen voor het behoudt van een gezond lichaam.

De voedingsbehoeften verschilt natuurlijk per hond. Een grote herder zal andere voedingsbehoeften hebben dan een Chihuahua. De leeftijd en levensstijl van het dier speelt hier ook een grote rol in. Voor gericht advies over glutenvrij hondenvoer kun je terecht bij dierenspeciaalzaken.

Wat gebeurt er als je hond toch gluten binnen krijgt?

Mocht je hond toch gluten binnen krijgen dan kan de darmwand beschadigt raken. Als de darmwand beschadigd is worden de voedingstoffen die de hond nodig heeft nauwelijks of niet meer uit de voeding gehaald. In de meeste gevallen lopen honden dan ook een voedingstekort op, wat de gezondheid van de hond verslechtert. Door speciaal glutenvrij hondenvoer kan de darmwand zich weer herstellen en de benodigde voedingstoffen weer opgenomen worden.

Heeft jouw hond last van bepaalde lichamelijke problemen wacht dan niet te lang met een bezoekje aan de dierenarts. Want je weet maar nooit, misschien heeft je hond wel glutenvrij hondenvoer nodig! Door middel van glutenvrij hondenvoer zorg je ervoor dat het dier alsnog de belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt voor het behoudt van een gezond lichaam. Denk uiteraard ook om de snacks die je aan het dier geeft. Deze zullen vast en zeker niet glutenvrij zijn.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen