Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Gezond en milieuvriendelijk: graanvrij hondendroogvoer met insecten

graanvrij hondendroogvoer

Honden zijn zogeheten semi-carnivoren. Om die reden is het absoluut noodzakelijk dat hun voer een passende hoeveelheid eiwitten bevat. De moderne bio-industrie vormt echter een enorme belasting voor het milieu en het klimaat.

Hondenvoerfabrikant Bellfor heeft hiervoor in zijn assortiment een innovatieve oplossing opgenomen, waarmee duurzaamheid en een geschikte hondenvoeding samenkomen.

Insecten als milieuvriendelijke eiwitbron

Bellfor is een voorloper wat het gebruik van insecten als grondstof voor hondenvoer betreft. Het bedrijf bracht al in 2016 het eerste graanvrije hondendroogvoer met insecten op de markt. Sindsdien is het assortiment voortdurend uitgebreid, zodat hondenbezitters vandaag de dag uit een omvangrijk aanbod aan producten op insectenbasis kunnen kiezen.

Hoewel het in eerste instantie misschien een beetje vreemd klinkt, blijkt bij een nadere beschouwing zeer zinvol. Zowel het milieu als de honden zelf kunnen van het gebruik van insecten als eiwitbron profiteren.

Hoe insecteneiwit het milieu ontziet

De bio-industrie heeft zich al lang tot een van de grootste milieulasten van onze tijd ontwikkeld. Wereldwijd wordt ruim driekwart van alle landbouwgrond voor veehouderij of het telen van voedingsgewassen zoals soja gebruikt. Het waterverbruik is enorm en de grond wordt verontreinigd. Daar komt nog eens bij, dat runderen bij het verteren van hun voedsel grote hoeveelheden methaan uitstoten.

Bij het fokken van de larven van de Hermetia illucens (zwarte soldatenvlieg), die Bellfor als eiwitbron voor zijn graanvrije hondendroogvoer met insecten gebruikt, is het een heel ander verhaal. De larven nemen slechts een fractie van de ruimte in en hebben ook maar een fractie van de grondstoffen nodig. Bovendien produceren ze bij hun spijsvertering geen klimaatschadelijk methaan.

Lenen insecten zich als eiwitbron voor honden?

Het uit de insectenlarven gewonnen eiwit is licht verteerbaar en bezit een hoge biologische waarde. Het wordt gekenmerkt door zijn complexe aminozurenprofiel en voorziet honden van alle essentiële aminozuren. Deze eigenschappen maken het een ideaal alternatief voor conventioneel vlees.

Er kleven geen nadelen aan het permanent voeden van jouw viervoeter met hondenvoer op basis van insecten. Je kunt dan ook met een gerust geweten afzien van extra voeding met een hondenvoer dat vlees bevat.

Droogvoer met insecten voor voedingsgevoelige honden

Insecteneiwit is niet alleen een gelijkwaardig alternatief, maar in sommige opzichten zelfs beter dan vlees. Aangezien insecten tot dusver in de voeding van honden geen belangrijke rol hebben gespeeld, heeft het uit larven geproduceerde eiwit een extreem lage allergiepotentie.

Daardoor wordt het graanvrije hondendroogvoer met insecten doorgaans ook door allergische of voedselgevoelige honden zonder problemen verdragen. Het leent zich bijvoorbeeld zeer goed voor het voeden van honden met een maagslijmvliesontsteking of een chronische darmontsteking (IBD).

Bewezen kwaliteit van Bellfor

Bellfor wil zijn klanten de best mogelijke kwaliteit bieden. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor het graanvrije hondendroogvoer op basis van insecten. Een hoger gehalte aan insecteneiwit, het afzien van kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen en zorgvuldig afgestemde recepturen maken het voer een gezonde traktatie, die niets te wensen overlaat.

Conclusie

Zoals je ziet, biedt de ongebruikelijker eiwitbron veel voordelen. Honden profiteren van de hoge biologische waarde en het feit dat het insecteneiwit uitstekend te verteren is. Tegelijkertijd kan het afzien van conventioneel vlees waardevolle grondstoffen en schadelijke broeikasgassen besparen. De overstap op het graanvrije hondendroogvoer van Bellfor ontziet daarmee het milieu, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen