Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Gewichtsproblemen hond bestrijden met hondenbrokken

blog-header

Mensen houden er van hun hond veel te verwennen met speeltjes, koekjes en knuffels. Maar wist je dat gewichtsproblemen vaak voorkomen als je de hond teveel verwent met allerlei lekkernijen. Om dit tegen te gaan kun je er voor kiezen om minder kluifjes en hondensnoepjes aan de hond te geven als hij iets goeds heeft gedaan. Ook kun je gewichtsproblemen bij honden bestrijden met hondenbrokken.

De juiste hondenbrokken

Gewichtsproblemen van een hond bestrijden begint met de juiste hondenbrokken. Een hond hoeft niet alleen te zwaar te zijn, hij of zij kan ook veel te mager zijn. Om te weten te komen welke hondenbrokken voor de hond geschikt zijn, moet je eerst kijken naar een aantal belangrijke zaken.

  • Heb je een kleine, gemiddelde of zeer grote hond
  • Welke leeftijd heeft de hond
  • Heeft de hond medicijnen nodig
  • Heeft de hond een medische aandoening
  • Loop je vaak en lang met de hond of zijn het meerdere korte wandelingen

Er zijn veel soorten hondenbrokken en dankzij de zaken waar je op dient te letten, kun je aan de hand daarvan gemakkelijker bepalen welke hondenbrokken gewichtsproblemen bij de hond kunnen bestrijden.

Dieetvoer

Naast de gewone hondenbrokken is er tevens dieetvoer. Dit voer is speciaal gemaakt om gewichtsproblemen bij een hond te kunnen bestrijden. Je kunt hiervoor naar een dierenarts om daar advies in te winnen en vervolgens bij dezelfde dierenarts de speciale hondenbrokken bestellen.

Als je al zeker weet dat de hond overgewicht, of juist ondergewicht heeft en je weet wat je hieraan kunt doen, kun je uiteraard direct naar een dierenspeciaalzaak om daar de juiste hondenbrokken te halen die kunnen helpen om gewichtsproblemen bij de hond te bestrijden. Overigens zijn de medewerkers van een dierenspeciaalzaak er ook vaak voor je als je vragen hebt over bepaalde hondenbrokken of gewichtsproblemen. Zij kunnen je vervolgens helpen om de juiste keuze te maken.

Normale porties

Hondenbrokken kunnen dus helpen om gewichtsproblemen bij honden te bestrijden. Maar minstens zo belangrijk is het aantal brokken dat je geeft. Teveel van iets is natuurlijk nooit goed. Zorg er daarom voor dat je de hond normale porties geeft en dit doet op vaste tijden. Een vast patroon kan ook helpen om gewichtsproblemen tegen te gaan want als je op willekeurige tijdstippen de hond te eten geeft, kan dit ook bijdragen aan gewichtsproblemen.

Genoeg beweging

Naast hondenbrokken en op vaste tijden te eten geven, is genoeg beweging ook erg belangrijk voor de hond. Ga daarom minstens 3 keer per dag een stuk lopen met uw hond en zorg daarbij ervoor dat de hond ook even zijn of haar energie kwijt kan door de hond een stuk te laten rennen.

Er zijn speciale plaatsen waar het mogelijk is om honden even los te laten lopen. Pak een speeltje of een stok en gooi die zover mogelijk weg. Honden vinden het geweldig om zulke spelletjes te doen en al helemaal als zij beloont worden als zij het speeltje terug hebben gebracht. De beloning hoeft niet per se te bestaan uit een hondenkoekje. Het kan ook bestaan uit een enthousiaste knuffel of aai over de bol.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.