Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Gemiddelde leeftijd honden

blog-header

Wanneer je de beslissing neemt om een hond aan jouw gezin toe te voegen, ga je niet over een nacht ijs. Je hebt natuurlijk een grote verantwoordelijkheid voor de hond te dragen. Hij kiest er immers niet voor om bij jou te komen wonen! Daarom moet de komst van een hond een goed doordachte keuze zijn.

Houd er rekening mee dat honden lang onderdeel blijven van jouw huishouden. Ze worden redelijk oud, dus je bent een aantal jaren verbonden aan je hond. Vaak vinden baasjes dit gelukkig niet erg, en moeten ze er niet aan denken om hun hond kwijt te raken.

Gezondheid van een hond

Als hondeneigenaar heb je de taak om de gezondheid van een hond te waarborgen. Dit betekent dat hij voldoende en goede voeding meerdere malen per dag krijgt en daarbij ook schoon drinkwater krijgt. Verder moet een hond voldoende aandacht krijgen, op tijd worden uitgelaten en zijn vacht verzorgd worden. Maar ondanks al deze zorgen kan het gebeuren dat er iets misgaat met de gezondheid van je hond. Factoren zoals erfelijke ziektes spelen daarbij een rol. Maar ook externe factoren kunnen ervoor zorgen dat je de gezondheid van je hond achteruit gaat, bijvoorbeeld bij een ongeluk.

Gemiddelde leeftijd honden

Er zijn een aantal zaken die de leeftijd van een hond beinvloeden. Ten eerste is dat de medische achtergrond van een hond. Als hij al op jonge leeftijd ziektes heeft geerfd, dan beinvloedt dat natuurlijk zijn gezondheid en levensverwachting voor rest van zijn levensjaren. Maar ook opvoeding en verzorging spelen een grote rol hierin. Door je hond voldoende aandacht te geven en goede voeding te geven, neemt zijn levensverwachting toe. Tot slot speelt het hondenras ook mee.

Van sommige honden is bekend dat ze oud worden, denk bijvoorbeeld aan een Chihuahua. Zij kunnen zo 15 jaar oud worden. Grote honden, zoals een Deense bulldog worden lang niet zo oud, 11 jaar is wel een gemiddelde. Een hond zoals een labrador wordt gemiddeld 12,5 jaar oud. Lees je daarom vooraf goed in over de levensverwachting van een bepaald hondenras. Let hierbij ook op erfelijke ziektes, zodat je een goede keuze kan maken. Als baasje weet je dan waar je aan toe bent.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.