Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Een nieuwe puppy? Lees deze tips!

Een nieuwe puppy Lees deze tips!

Heb je net een nieuwe puppy in huis, dan zal je merken dat er heel veel op je afkomt. Je zal dan ook zeker veel vragen hebben. Behalve je puppy zindelijk maken en trainen, moet je ook zorgen voor de juiste voeding, inentingen en nog veel meer. Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet, zodat je een goede start maakt met jouw nieuwe puppy.

Bereid je goed voor

Voordat je een puppy in huis haalt, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zo zal hij eerder gewend zijn aan zijn nieuwe plekje. Al voordat je een puppy hebt, kun je al het een en ander voorbereiden. Haal bijvoorbeeld alvast een puppy mand en tuigje.

Verdiep je daarnaast goed in het hondenras en de fokker, zodat je problemen kunt voorkomen. Er zijn veel foute fokkers die honden ter wereld brengen met onderliggende genetische klachten. Lees je dan ook goed in voordat je een keuze maakt en koop geen honden van foute fokkers.

Wees geduldig

Geduld hebben is erg belangrijk als je een puppy koopt. Zo vergen de training en opvoeding van de puppy veel tijd. Ook als je een puppy koopt, kost dit tijd. Er is soms maar een minimaal aanbod pups, maar overhaast een beslissing maken is zelden aan te raden. Je puppy moet namelijk precies bij jou en je situatie passen. Ook zal je een puppy de eerste tijd niet de hele dag alleen kunnen laten. Dit moet je echt opbouwen. Dit geldt tevens voor het zindelijk maken van je puppy. Het kan een tijd duren voordat je nieuwe puppy gewend is aan jouw structuur en regels.

Train je pup positief

Vaak hebben mensen de neiging een pup te straffen wanneer hij iets doet wat niet goed is. Het belangrijkste is dat je je puppy altijd positief traint. Hiermee bedoelen we dat je jouw hond van een beloning voorziet als hij iets goed doet en hem als hij iets verkeerds doet negeert. Zorg ook voor voldoende hondenspeelgoed voor je puppy, zodat hij ook kan leren en ontwikkelen met de juiste speeltjes.

Kies voor gezonde beloningen

Veel mensen belonen hun puppy met een snack. Dit hoeft niet slecht te zijn, maar het is wel belangrijk om hier bewust mee om te gaan. De meeste hondensnoepjes bevatten veel suikers en chemische kleur- en smaakstoffen. Deze geven je puppy een energieboost of een dip, wat het gedrag van je puppy niet ten goede zal komen. Ga daarom op zoek naar gezonde beloningen voor je puppy. Daar zullen zowel jij als je puppy gedurende de training het meest aan hebben.

Zorg voor een goede socialisering

Tijdens de training van je puppy is het ook van belang dat jouw puppy andere mensen leert kennen. Hij moet sociaal leren omgaan met mensen die hij nog niet kent. Doe dit tevens met geduld. Eerst zal je je puppy moeten laten wennen aan je huis. Laat vervolgens mensen op bezoek komen om kennis te maken. De volgende stap is het meenemen van je puppy naar publieke plekken. Neem je hond niet meteen mee naar drukke plekken, omdat hij anders overprikkeld kan raken. Kies dus voor een rustig gebied en niet voor een drukke binnenstad.

Wees voorbereid en heb plezier!

Voordat je begint aan een puppy is het dus ontzettend belangrijk om voorbereid te zijn. Daarnaast moet je er ook plezier van beleven natuurlijk. Wij wensen je veel succes met de training van je puppy!

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen