Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Een hond naar het asiel brengen

Een hond naar het asiel brengen

Een hond naar het asiel brengen kan allerlei oorzaken hebben. Je blijkt allergisch of moet te veel werken. Je gunt de hond meer aandacht dan dat jij hem kan geven. Soms kan een hond een tijdje bij een kennis overnachten, maar soms is de beste keuze om hem naar het asiel te brengen. Al houd je nog zo veel van jouw huisdier, het asiel kan soms de beste keuze zijn voor het diertje.

Waarom worden honden naar het asiel gebracht?

Een hond naar het asiel brengen, hoe gaat dat en hoeveel kost het? Het afgegeven van een hond bij het asiel heeft een slecht stigma. Zo wordt het vaak gezien als het dumpen van het dier, terwijl dat helemaal niet de beweegreden van de eigenaar is. Voordat je een hond neemt, moet je natuurlijk altijd aan een aantal dingen denken.

Je hebt een hond namelijk niet voor even, maar soms wel tien à twintig jaar. Toch kunnen er altijd onvoorziene omstandigheden plaatsvinden waardoor je helaas niet meer voor de hond kunt zorgen. Zo kun je onverwachts ernstig ziek raken of krijg je een kind die allergisch is voor honden. Het kan dan onoverkomelijk zijn om een hond naar het asiel te brengen.

Voorkomen dat een hond naar het asiel moet

Helaas komt het ook voor dat mensen van hun hond af willen omdat ze deze niet meer leuk vinden of omdat het dier er niet meer mooi uitziet. Of ze zijn het zat om elke keer de hond uit te moeten laten. Dit zijn geen goede redenen om een hond naar het asiel te brengen. Soms krijgt het dier geen aandacht meer door gezinsuitbreiding of zit het dier in de weg bij de opvoeding van de kinderen.

Andere mensen willen op vakantie en kunnen misschien geen goede opvang betalen. Het is vervelend voor de hond om naar het asiel te gaan, maar nooit aandacht krijgen of geliefd worden is ook geen fijn leven. Gelukkig kun je veel doen om te voorkomen dat een hond naar het asiel moet.

Gedrag van hond verbeteren

Het kan zijn dat een hond zich vervelend gedraagt, wat je liever niet wilt. Om te voorkomen dat dit verergert kun je een hond gedragstraining geven. Dan hoeven de dieren niet naar het asiel, maar kunnen ze zich aanpassen. Het kan zijn dat je oplossingen zoekt voor situaties die jou verhinderen. Zo kun je een honden uitlaatdienst inschakelen zodat je niet zelf jouw hond hoeft uit te laten. Hierdoor hoeft het beestje niet naar het asiel gebracht te worden. Enkele andere oplossingen zijn:

  • Gebruik kalmerende luchtverfrissers. Als je last hebt van hyperactieve honden kun je deze luchtverfrissers gebruiken om ze te kalmeren.
  • Haal genoeg attributen. Honden vinden het fijn om hun eigen ruimte te hebben, geef ze daarom een bench om in te zitten. Zo blijven ze rustig.
  • Breng de hond naar familie. Mocht je tijdelijk geen mogelijkheid hebben om het huisdier te verzorgen, dan kun je de hond een aantal dagen bij een kennis of familielid onderbrengen. Dan krijgt de hond of kat wel aandacht.

Zitten dierenasielen vol?

Het is vaak druk in dierenasielen, niet alleen omdat mensen hun huisdieren naar het asiel brengen. Maar ook omdat weggelopen of verdwaalde dieren in het asiel worden opgevangen. Toch is er vaak nog plek in het asiel, er worden regelmatig dieren uit het asiel gehaald voor nieuwe baasjes. Voordat je een hond naar het asiel wilt brengen is het verstandig om even te bellen en vragen of er daadwerkelijk plek is.

Hoeveel kost het om een hond naar het asiel te brengen?

Het kost geld om een hond naar het asiel te brengen. Het dierenasiel vraagt een kleine vergoeding voor administratieve kosten. De prijs verschilt per dier, zo betaal je voor een hond zo’n € 100,00 à € 125,00 euro. Een gevonden, vreemde kat of hond wordt vaak gratis aangenomen.

Is het erg om een dier naar het asiel te brengen?

Door het slechte stigma voelen veel mensen schaamte wanneer ze een hond naar het asiel brengen. Veel mensen denken dat de dieren naar het asiel gebracht worden omdat de eigenaar niet meer van het dier houdt. Maar jij weet waarom jij het dier naar het asiel brengt en dat is geen reden om je er voor te schamen.

Je gunt het dier juist een beter leven. Voordat je jouw huisdier naar het asiel brengt kun je altijd nog even rondvragen of er mensen interesse hebben in jouw hond. Dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk via sociale media of marktplaats.

Kun je jouw hond laten inslapen bij een asiel?

Hoewel het niet gebruikelijk is voor een dierenasiel, zijn er sommige asielen onder toezicht van de dierenbescherming. Deze asielen laten dieren inslapen als ze ongeneselijk ziek zijn of onnodig lijden. In deze gevallen is het niet humaan om de dieren te laten leven. Soms zitten de dieren lang in het asiel, maar deze worden in geen mogelijk in laten slapen. Ze blijven goed verzorgd worden totdat er een baasje is gevonden.

Wat gebeurt er met mijn hond in een dierenasiel?

Voordat je jouw hond naar het asiel brengt is het verstandig om even contact op te nemen. Stel een aantal vragen zodat je weet wat het asiel met zijn dieren doet. Zo kun je bijvoorbeeld vragen hoe de procedure verloopt wanneer er een nieuw baasje is gevonden. Ook kun je vragen of je jouw hond nog een keer kunt bezoeken wanneer hij in het asiel zit. De bedenktijd voor het terugnemen van jouw huisdier verschilt per asiel, dit is ook handig om te vragen mocht je je misschien bedenken.

Het leven in een asiel

Wanneer een hond in het asiel komt, wordt deze niet direct tussen de overige dieren gestopt. Eerst wordt het dier apart genomen en medisch onderzocht. Er wordt gecontroleerd op vlooien of andere parasieten, en indien nodig wordt hij behandeld. Daarnaast kan het zijn dat het dier wordt gesteriliseerd.

Er zijn binnen- en buitenverblijven voor zowel honden als katten en honden worden door medewerkers of vrijwilligers buiten het asiel uitgelaten. De dieren worden goed verzorgd tot er een nieuwe eigenaar is gevonden.

Dit betreft een informatieve blog, Woef.nl is geen dierenasiel. Voor vragen over herplaatsing kan er contact worden gezocht met onder andere de Dierenbescherming.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen