Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Een hond als geschenk: goed bedoeld, slecht idee

blog-header

Een hond kan een prachtige toevoeging zijn aan het gezin. Honden zijn echter meer dan alleen een leuk cadeau voor bijvoorbeeld met de feestdagen of andere speciale gelegenheden. Het bezitten van een hond gaat gepaard met een verplichting, vaak tot wel 10 jaar of langer. Elke hond verdient een baasje die de tijd, energie, geld en interesse heeft om hen in hun leven te verwelkomen.

Toch krijgen veel mensen een pup cadeau zonder dat hier goed over na is gedacht Het is verleidelijk om iemand, vooral kinderen, te verrassen met een pluizige puppy dat is voorzien van een schattig strikje om zijn nek. Terwijl je je de verrukkingen van verbeelding voorstelt, overweeg ook hoe tragisch de situatie zou kunnen worden. Stel je voor dat de tijd, het geld en de energie die je de familie oplegt, groter wordt dan dat ze aankunnen. Een slechte match kan betekenen dat de hond in een asiel terechtkomt, zich eenzaam voelt of zelfs wordt misbruikt of verwaarloosd.

Denk twee keer na voordat je een hond cadeau geeft

Wanneer je een hond als geschenk krijgt kost het je nog niks. Bedenk wel dat er doorlopende kosten zullen zijn gedurende het hele leven van de hond, waaronder voedsel, speelgoed, veterinaire zorg en een grote investering van tijd om met de hond te spelen en hem op te voeden. Alles wat minder dan een levenslange verbintenis is, is een verraad aan vertrouwen dat honden verdienen wanneer we ze in huis nemen. Dit is geen verplichting die je voor iemand anders moet aangaan, hoe goed de intenties ook zijn.

De mens is vooral druk tijdens de vakantieperiode met winkelen, het voorbereiden van de feestdagen, het versieren van het huis en het snoeien van de boom, het organiseren van feesten en gasten die blijven overnachten. We zijn onderweg, bezoeken familie en vrienden of wonen seizoensgebonden festiviteiten bij. Het is een druk en soms stressvol seizoen, waarschijnlijk niet de beste tijd om je aan te passen en voor een hond te zorgen. Overweeg de vakantieomgeving en hoe moeilijk het kan zijn voor een nieuwe puppy om zich aan te passen aan de hectische activiteit en de extra gevaren in het huis. In de meeste delen van het land zijn de winterdagen kort en koud, maar een puppy die huistraining nodig heeft, moet vaak naar buiten worden gebracht, zelfs midden in de nacht, dus ook als het koud is en/of regent. Dit kan zowel voor de hond als voor de verzorger ongemakkelijk zijn.

Impulsief geschenk

Zoals verrassingen vaak gaan, is het kiezen van een hond voor iemand over het algemeen een slecht idee. De persoon die verantwoordelijk zal zijn voor het dier, moet degene zijn die de beslissing neemt om een ​​nieuw familielid in hun huis te brengen. Er kunnen zorgen zijn over allergieën, levensstijl, levensduur, energieniveaus en speciale behoeften om te overwegen.

Sommige mensen zullen beter omgaan met een puppy, terwijl anderen misschien de voorkeur geven aan een oudere hond. Mensen moeten een hond alleen selecteren na overweging van belangrijke factoren zoals grootte, activiteitenniveau en temperament. De juiste match tussen mensen en hun dierlijke metgezel is zeer persoonlijk en vanwege de betrokkenheid is een belangrijk onderdeel van het proces dat de eigenaar de verantwoordelijkheid volledig begrijpt en erop voorbereid is. Het is een trieste realiteit dat, in vakanties zoals Kerstmis en Pasen, broodfokkers veel winst maken maken door huisdieren te verkopen die vaak ongezond zijn of waarschijnlijk zijn verwaarloosd doordat ze zijn gefokt in onmenselijke omgevingen.

De onvoorwaardelijke liefde die we van onze honden krijgen is ongeëvenaard, dus ze mogen nooit een impulsief geschenk zijn. Honden zijn kwetsbare en levende wezens die meer dan een vluchtige aandacht verdienen.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.