Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

DNA test voor honden

DNA test voor honden

Met een honden DNA-test kun je de genetica van een hond beter leren begrijpen. Deze test kan vertellen of een hond wordt beïnvloed door specifieke aandoeningen of dat ze de genen kunnen doorgeven die aan deze aandoeningen zijn gekoppeld wanneer ze worden ingezet voor het fokken.

Waarom testen?

Als je overweegt om met een hond te fokken kan een meer kennis over hun genetica helpen het risico op het voortbrengen van puppy's met erfelijke aandoeningen te verminderen. Wanneer je weet of een hond een bepaald ziekteverwekkend gen bij zich heeft weet je waar je op moet letten bij een soortgelijk DNA-geteste partner.

Waar kan ik een DNA-test kopen?

In Nederland zijn er niet veel aanbieders die een honden DNA-test aanbieden. In principe kan je hiervoor alleen maar bij Embark, welke in de Verenigde Staten zijn gevestigd.

Online kan je tegenwoordig eenvoudig een DNA test voor honden aanschaffen, de test krijg je dan thuisgestuurd waarna je wat speeksel van de hond in een testkit kunt terugsturen. Het speeksel van de hond wordt vervolgens grondig onderzocht waarna je binnen afzienbare tijd de uitslag krijgt.

Fokbeslissingen

Naast het overwegen van de implicaties van de DNA-testresultaten van een hond, zijn er andere belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het beslissen of honden gefokt moeten worden.

Denk hierbij onder andere aan temperament, genetische diversiteit, uiterlijke kenmerken en de algemene gezondheid van een hond. Fokbeslissingen moeten altijd goed uitgebalanceerd zijn en rekening houden met de kwaliteiten en compatibiliteit van een hond.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen