Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Dit zijn 4 vakantie ideeën die perfect zijn met de hond

vakantie idee

Het plannen van een vakantie met je harige viervoeter kan soms lastig zijn. Je kunt vaak minder makkelijk een uitstapje plannen en je moet een accommodatie vinden die honden toestaat. Het is soms even zoeken, maar gelukkig zijn er genoeg bestemmingen waar zowel jij als je hond van kunnen genieten.

Of je nu op zoek bent naar avontuur in de bergen of ontspanning aan het strand, er zijn tal van mogelijkheden om samen op vakantie te gaan. In dit artikel delen we vier vakantie ideeën die perfect zijn om naartoe te gaan samen met je hond.

Wandelen in de natuur

Een vakantie met de hond gaat samen met de natuur ontdekken. De hond moet natuurlijk naar buiten kunnen en daarom is het als hond eigenaar heerlijk om vakantie te vieren bij een mooi natuurgebied. Kies er daarom voor om te verblijven dichtbij een mooi bos, heide of het strand. Er zijn genoeg mooie plekken waar je samen met je hond kunt genieten van de natuur. Ga bijvoorbeeld naar de Veluwe, de Ardennen of het Lake District in Engeland.

Voor de meer avontuurlijke types zijn er ook mogelijkheden voor huttentochten Oostenrijk, waar je samen met je hond kunt genieten van de prachtige berglandschappen.

Kamperen in de natuur

Als je geen zin hebt om een accommodatie te vinden waar honden zijn toegestaan, dan is kamperen de beste optie! Veel campings laten honden toe waardoor jullie kunnen genieten van het buitenleven. In Nederland zijn veel leuke campings die dicht bij de zee en de duinen zijn om eindeloos te kunnen wandelen. Zorg er wel voor dat je de regels van de camping volgt en dat je hond een beetje goed opgevoed is. Het moet natuurlijk ook een ontspannen vakantie zijn zonder dat je de hele tijd achter de hond aan moet rennen.

Stedentrip met de hond

Een hond kan ook prima mee op stedentrip. Steeds meer steden in Europa zijn tegenwoordig hondvriendelijk en bieden de mogelijkheid om samen met je viervoeter te genieten van de bezienswaardigheden en activiteiten.

Denk bijvoorbeeld aan steden als Amsterdam, Berlijn, Parijs of Barcelona, waar je samen met je hond kunt genieten van de cultuur, de winkels en de terrasjes. Zorg er wel voor dat je vooraf goed uitzoekt welke plekken hondvriendelijk zijn en dat je hond goed kan socialiseren

Vakantie aan zee

Veel mensen brengen hun vakantie het liefste door aan het strand. Het strand is een plek wat veel honden leuk vinden, ze kunnen hier lekker zwemmen en nieuwe dingen ontdekken. Veel stranden staan honden toe, waardoor je samen met je hond kunt genieten van lange strandwandelingen, zwempartijen in de zee en ontspannen uurtjes in de zon. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie aan de Nederlandse kust, de Belgische kust of de Franse kust.

Overal zijn echter wel verschillende regels en voorwaarden op het strand, zorg ervoor dat je weet waar de hond aan de lijn moet en waar hij of zij vrij mag rond rennen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen