Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Dierenarts kiezen voor je hond

blog-header

Als je een of meerdere huisdieren hebt, heb je natuurlijk de dagelijkse zorg over ze. Maar vooral ook de zorg over hun gezondheid. Je gaat er vanuit dat je huisdier zijn hele leven lang gezond is. Alleen kan het gebeuren door bijvoorbeeld ziekte of een ongeluk dat je hond niet meer zo gezond is als dat je zou willen.

Als dit jouw huisdier overkomt, dan wil je dat je huisdier zo goed mogelijk behandeld wordt door de dierenarts. Als je een dierenverzekering hebt afgesloten, dan ben je voor deze kosten verzekerd. Dat betekent dat je de dierenartskosten en de medicatie ervoor vergoed krijgt.

De dierenartskosten

Afhankelijk van de reden waarom je naar de dierenarts gaat, lopen de kosten aardig op. Ga je alleen een keer per jaar naar de dierenarts voor controle? Dan hebben we het over tientjes per jaar dat je moet betalen. Maar heeft je hond een chronische ziekte of een operatie nodig? Dan gaat het al snel over honderden, zo niet duizenden euro’s per jaar aan dierenartskosten.

Als je hier geen apart spaarpotje voor hebt opgebouwd, is het misschien lastig om deze facturen te betalen. Het is dan fijn om te weten dat je met een hondenverzekering (een deel van) de kosten vergoed krijgt.

Dierenarts kiezen

Heb je al een dierenarts waar je terecht kan? Of ben je op zoek naar een dierenarts? Bij de keuze van een dierenarts kan je met een aantal zaken rekening houden. Het is natuurlijk belangrijk dat jij en je hond zich op het gemak voelen bij de dierenarts. Verder is het handig als de dierenartspraktijk in de buurt is.

Ook kan het helpen om rekening te houden met de openingstijden. Neem de tijd om een dierenarts te zoeken, want als het goed is kan hij jouw huisdier jarenlang medisch helpen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.