Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Deze documentaires over honden moet je nu zien op Netflix!

Deze documentaires over honden moet je nu zien op Netflix!

Als hondenliefhebber zul je vast dagelijks op Facebook of Instagram kijken naar foto’s en video’s van honden. Waarom zou je dan niet een keer Netflix aanslingeren om vervolgens een leuke hondendocumentaire te kijken?

Op de streamingservice vind je namelijk genoeg en door een abonnement af te sluiten voor Netflix kun je zo de docu’s kijken. Met alleen internet tv kan dit dus niet, maar wel als je een Netflix abonnee bent geworden. Het is dan zeker een aanrader om een van de onderstaande documentaires over honden te kijken. 

Dogs 

"Dogs" is eigenlijk een zesdelige docuserie die onderzoekt hoe honden en mensen met elkaar omgaan, evenals de banden die worden gevormd ongeacht cultuur, klasse of land. Elke aflevering duurt ongeveer 50 minuten en ze volgen allemaal een enkel mens-hondpaar terwijl ze worstelen met een bepaald obstakel in hun leven. Dogs is extreem binge-waardig, dus jij en je hond kunnen geruime tijd op de bank vastzitten terwijl je televisie of laptop deze docuserie toont. 

Pick of the Litter

"Pick of the Litter" omvat vijf Labrador-puppy's die het 20-maanden durende trainingsprogramma volgen om hulphonden te worden voor eigenaren met een visuele handicap.

De pups zijn niet allemaal even goed in de training en er is nogal wat drama te zien als sommige honden moeite hebben om bij te blijven met wat er van hen wordt verwacht. Maar uiteindelijk komt alles prima in orde terwijl de film naar zijn hartverwarmende conclusie bouwt.

The Animal People

Geproduceerd door Academy Award-winnende acteur Joaquin Phoenix, "The Animal People" is een beetje anders dan de andere films op deze lijst. Het gaat niet rechtstreeks over honden, maar beschrijft de levens van dierenrechtenactivisten die zijn beschuldigd van binnenlands terrorisme.

Veel van deze mensen werden gearresteerd omdat ze probeerden laboratoria te sluiten die producten en medicijnen op honden testen. Dit is zeker geen feelgoodfilm, maar het zou je ogen moeten openen voor de manieren waarop mensen onze zogenaamde 'beste vriend' blijven misbruiken.

Life in the Doghouse

Het verhaal van een homostel dat vanuit hun eigen huis een hondenredding runt, "Life in the Doghouse", is een aangrijpend verhaal over het overwinnen van persoonlijke tegenspoed en hoe we allemaal de kracht hebben om de wereld te veranderen.

Het volgt twee mannen, Danny Robertshaw en Ron Danta, terwijl ze enkele van de meest risicovolle honden ter wereld redden. Op het moment van filmen had het paar meer dan 10.000 honden gered, die allemaal op een gegeven moment bij het paar in hun eigen huis woonden.

To Be of Service

"To Be of Service" is vergelijkbaar met "Pick of the Litter" omdat het de levens van geleidehonden volgt, maar deze heeft een veel zwaardere emotionele klap. Het volgt oorlogsveteranen met PTSS terwijl ze worstelen om weer aan het burgerleven te wennen, allemaal met de hulp van hun emotionele steunhonden.

Deze film zal je zeker raken en je zult waarschijnlijk boos worden over een deel van de behandeling die de veteranen hebben moeten doorstaan, maar uiteindelijk is het een opbeurende kijk op de unieke band tussen hond en eigenaar.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen