Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Verhalen die bewijzen dat honden onze trouwste vrienden zijn

trouwste vrienden

A dog is a man’s best friend is een uitdrukking die in menig hondenhuishouden als blauwwit tegeltje aan de muur hangt. Of het ook echt zo is? Lees deze vijf waargebeurde verhalen en oordeel zelf!

1. Het verhaal van Swansea Jack

Swansea Jack was een zwarte retriever die tijdens de jaren dertig in – niet heel verrassend – Swansea, Wales woonde. Het verhaal gaat dat Jack ooit zag hoe een kleine jongen bijna verdronk in het water nabij het huis van zijn eigenaar, William Thomas. Jack bedacht zich geen moment, sprintte de rivier in en redde de jongen van wat waarschijnlijk zijn dood was geworden.

Opmerkelijk genoeg gebeurde twee weken later min of meer hetzelfde. Dit keer ging een volwassen man verdrinking tegemoet – en wéér kwam Jack to the rescue. En daar stopte het niet bij. Volgens de lokale legende redde Jack in totaal 27 mensen van een bijzonder kil einde. Dat leverde hem de titel Bravest Dog Of The Year én een eigen standbeeld op.

Het verhaal van Swansea Jack leeft ook anno nu voort. De voetbalclub Swansea FC draagt nog altijd de bijnaam The Swansea Jacks, volgens velen een verwijzing naar het bijzondere verhaal.

2. De terugtocht van Bobbie The Wonder Dog

Bobbie The Wonder Dog was een Amerikaanse hond die tijdens een vakantie in Indiana per abuis werd achtergelaten door zijn baasjes. Zes treurige, Bobbie-loze maanden verstreken…en toen stond Bobbie opeens weer voor de deur. Hij had zelfstandig de weg naar huis teruggevonden. Alle 2.800 (!) mijl.

Dit concludeerde de politie aan de hand van meerdere mensen die claimden Bobbie’s immense voettocht te hebben gezien. Het leverde hem versleten poten, maar ook de meer dan terechte bijnaam Bobbie The Wonder Dog op.

3. De rouw van Capitán

Het verhaal van Capitán gaat nog steeds rond in bepaalde kringen in Zuid-Amerika. De viervoeter uit Argentinië bleek spoorloos nadat zijn baasje, Miguel Guzmán, onverwachts overleed in een Argentijns ziekenhuis. Capitán werd uiteindelijk gevonden.

Hij lag al zes dagen op het graf van zijn baasje. Het opmerkelijke aan dit verhaal is dat het ziekenhuis waar Miguel overleed helemaal niet in de buurt van zijn huis stond. Capitán slaagde er desondanks in de laatste rustplaats van zijn baas te vinden. Over trouwe vrienden gesproken…

4. De reddingsacties van Barry

De Zwitserse Sint Bernard Barry staat in de Alpen bekend als ware reddingshond. In tegenstelling tot Swansea Jack was dit ook daadwerkelijk Barry’s taak. Hij en andere Sint Bernards werden én worden ingezet voor hulp aan wandelaars die tijdens het lopen zijn bedolven door sneeuw en ijs.

Het meest bijzondere verhaal heeft te maken met een jongen die vast kwam te zitten tussen twee grote ijsplaten. Barry schoot naar verluidt niet alleen direct te hulp, maar hield het slachtoffer ook warm en voorkwam zodoende onderkoeling. Uiteindelijk verliet de jongen zijn benarde situatie op Barry’s rug, die zo was gaan zitten dat hij er makkelijk op kon klimmen.

De huidige reddingsbrigade op de Grote Sint-Bernhardpas heeft, als eerbetoon aan de oorspronkelijke Barry, altijd één hond genaamd Barry in haar roedel.

5. Hawkeye

Hawkeye haalde in 2011 het landelijke nieuws als aanwezige op de begrafenis van zijn baasje, de Navy SEAL Jon Tumilson. 1.500 andere aanwezigen keken vol verbazing op toen Hawkeye vanaf achterin de zaal naar voren liep en plompverloren op de kist van zijn eigenaar ging liggen. Tot het laatste moment toonde hij loyaliteit aan zijn gewezen vriend.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen