Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

De voor- en nadelen van rauw voedsel versus droog voedsel voor honden

rauw voedsel

Je hebt natuurlijk het liefste een gezonde en blije hond bij jou in huis. De vacht glimt hierdoor net even wat beter in het zonlicht en je hond heeft ineens veel meer energie over. Het kan daarom ook zomaar zo zijn dat je op dit moment sterk aan het overwegen bent om een keer kritisch te kijken naar de voeding van je trouwe viervoeter.

Heb je weleens een keer overwogen om aan de slag te gaan met rauw voedsel? We hebben de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Rauw voedsel is een natuurlijke voeding voor honden

Door te kiezen voor rauw voedsel, haal je natuurlijke voeding in huis. En dit soort voeding komt dus sterk overeen met hetgeen wat je hond in de natuur zou eten. Ook bevat dit type voedsel net even wat meer voedingsstoffen dan droogvoer, waardoor het een gezondere keuze kan zijn voor je eigen hond. Niet zo gek dus dat veel hondenbezitters deze keuze meer en meer aan het overwegen zijn. Test je dit zelf binnenkort ook een keer uit?

De spijsvertering van de hond kan aanzienlijk worden verbeterd

Ook kan het de spijsvertering van je hond aanzienlijk verbeteren, waardoor het risico op spijsverteringsproblemen wordt verminderd. Het kauwen op rauw voedsel kan de tanden van je trouwe viervoeter helpen reinigen en de mondgezondheid kan ook nog eens worden verbeterd. Al met al zijn er dus tal van voordelen waar je hond van kan profiteren. Maar rauw voedsel kan ook een aantal voordelen met zich meebrengen.

Let op de bacteriën die in rauw voedsel zijn verwerkt

Rauw voedsel kan bacteriën bevatten die gevaarlijk kunnen zijn voor zowel honden als mensen. Hierdoor is het belangrijk om zeer zorgvuldig om te gaan met het bereiden en bewaren van rauw voedsel voor je eigen hond. Daarnaast kan dit type voedsel duurder zijn dan droogvoer, vooral als je kiest voor biologische ingrediënten.

En op het moment dat het rauwe dieet niet zorgvuldig is samengesteld, kan het zijn dat je hond niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij of zij nodig heeft voor een optimale gezondheid. En dat wil je natuurlijk het liefste voorkomen. Het is daarom altijd een goed idee om alle soorten hondenvoer een keer met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je een veel gerichtere keuze maken voor je eigen geliefde hond.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen