Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

De populairste hondenrassen van 2018

blog-header

Totaal zijn er meer dan 300 hondenrassen en ieder hondenras heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Het is dus niet heel gek dat jij een favoriete hondenras hebt. Ben jij benieuwd naar hoe de rest van Nederland daar tegenaan kijkt? Dit jaar werd het meest gezocht naar de volgende hondenrassen:

1. Franse Bulldog

De Franse Bulldog dankt haar naam aan het feit dat zij enorm populair was in Frankrijk in het begin van de 20e eeuw. Dit hondenras valt onder de categorie ‘gezelschapshonden’, het zijn aanhankelijke honden die ook erg waaks zijn. De meeste honden van dit ras kunnen goed opschieten met kinderen en andere honden. De Franse Bulldog weegt gemiddeld elf kilogram en wordt gemiddeld tien jaar oud.

2. Labrador

De Labrador is een meegaande hond. Voor mensen, kinderen en andere dieren zijn ze erg vriendelijk. Hierdoor vallen ze ook onder het type ‘gezelschapshonden’. Daarnaast zijn ze erg intelligent en actief. Omdat ze vroeger werden ingezet bij het jagen, kunnen ze ontzettend veel energie kwijt. De Labrador komt voor in het zwart, blond en bruin. Hij weegt gemiddeld 30 kilogram en wordt gemiddeld twaalf jaar oud.

3. Mopshond

De Mopshond staat ook wel bekend als een Pug. Hij wordt vaak herkend aan zijn platte neus en rimpelige voorhoofd. De Mopshond voelt zich in huis het meest op zijn gemak en is graag onder de mensen. Het is een rustige hond die erg goed met kinderen omgaat. De Mopshond komt het meest voor in de kleur beige en moet altijd een zwart ‘masker’ hebben. Het gemiddelde gewicht is zeven kilogram en de verwachtingsleeftijd is dertien jaar.

4. Teckel

De Teckel is een jacht- en gezelschapshond. Dit hondenras telt negen verschillende varianten, die allen vrolijk, onafhankelijk, intelligent en eigenwijs zijn. Qua grootte kent de Teckel drie formaten, van groot naar klein:

- De Standaard Teckel
- De Dwergteckel
- De Kaninchen Teckel

Door hun kleine poten kunnen Kaninchen Teckels goed in kleine ruimten kruipen, bijvoorbeeld om op konijnen te jagen. Door hun achtergrond in jagen zijn ze erg alert, actief en blaffen ze graag. Toch zijn ze zachtaardig en zijn ze graag onder de mensen. Gemiddeld worden ze dertien jaar oud.

5. Duitse Herder

De Duitse Herder is een echte herdershond, hij werd vroeger vooral gefokt om het vee te hoeden en bewaren. Tegenwoordig wordt hij voor meer dan alleen als herdershond ingezet, bijvoorbeeld als huishond en politiehond. Ook komen ze veel voor als blindengeleidehond en hulphond. Dit komt omdat het erg actieve en intelligente honden zijn, die graag met hun eigenaar samenwerken. De Duitse Herder wordt gemiddeld twaalf jaar oud.

De 'vergeten' hondenrassen

Natuurlijk zijn er altijd honden die het lijstje nét niet halen. Om de top tien af te maken zetten wij nog vijf hondenrassen in het zonnetje.

6. Newfoundlander
7. Mechelse Herder
8. Engelse Buldog
9. Maltezer
10. Bordeauxdog

Welk hondenras is jouw favoriet?

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.