Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

De populairste hondenrassen in Nederland en België

De populairste hondenrassen in Nederland en België

Zowel Nederland als België zijn hondenliefhebbers. In Nederland heeft bijna 18 procent van de huishoudens wel een hond en in België zijn het 1 op de 5 huishoudens die een hond hebben. Ben je ook een hondenliefhebber en wil je graag weten wat de populairste hondenrassen in deze twee landen zijn? Lees dan snel verder.

1. Labrador Retriever

De Labrador Retriever staat op de top van het lijstje in beide landen. Dit komt doordat het gezinshonden zijn die erg sociaal en zachtaardig zijn. Ze kunnen goed omgaan met kinderen en zijn graag buiten. Als je een Labrador Retriever wilt, is het dan ook nodig om energiek en actief te zijn.

2. Rottweiler

Rottweilers is oorspronkelijk een Duits hondenras. Ze werden vroeger veel gebruikt om te waken, vechten en druiven. Tegenwoordig worden ze vaak ingezet als waakhond of politiehond, maar ze staan ook bekend als gezinshonden. De Rottweiler is erg intelligent, dus het ideale baasje is ervaren en heeft geestelijk overwicht. 

3. Golden Retriever

Net als de Labrador, is de Golden Retriever een gezinshond. Deze honden zijn, net als de Labrador, zachtaardig, intelligent en vrij energiek. Ze kunnen goed omgaan met kinderen, waardoor het ideale gezinshonden zijn. Dit hondenras komt het best tot zijn recht met een actief baasje die zijn aandacht en tijd kan geven. Bovendien is het belangrijk dat dit hondenras speciaal Golden Retriever hondenvoer krijgt. 

4. Bulldog

Vroeger werd de Bulldog doorgaans gefokt om te vechten tegen stieren, maar dit is tegenwoordig niet meer het geval. Ze staan nu bekend als gezelschapshonden die vriendelijk zijn. Dit ras heeft een rustig baasje nodig die duidelijke regels heeft. Daarnaast hebben Bulldogs veel aandacht nodig.

5. Duitse Herder

Wereldwijd zijn Duitse Herders populaire honden. Deze honden zijn waaks en trouw, waardoor het wel eens kan voorkomen dat ze wantrouwend zijn naar onbekenden. Daarom is het erg belangrijk om Duitse Herders vanaf kleins af aan goed te socialiseren.

6. Rhodesian Ridgeback

Als je een eigenwijs, maar intelligent en zelfverzekerd hondenras wilt is de Rhodesian Ridgeback perfect. Wel zijn deze honden erg sterk en atletisch, dus is het belangrijk dat het baasje ook veel beweegt en actief is. 

7. Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond is een grote, maar vriendelijke hond die erg gehecht is aan het gezin. Ze passen zich snel aan en hebben voldoende beweging nodig. Krijgen ze dit niet? Dan kunnen ze ook sloom worden. Het is van belang om deze honden goed te trainen, want dan zullen ze kindvriendelijk zijn en goed overweg kunnen met andere huisdieren. 

8. Labradoodle

Een kruising tussen de Labrador en de Poedel noemen we een Labradoodle. Dit hondenras is erg slim, waardoor ze ook vaak worden ingezet als blindengeleidehonden. Ze hebben veel aandacht en liefde nodig, dus komen ze goed tot hun recht bij een liefdevol baasje. 

Ook een hond?

Heb je nog geen hond en weet je nu precies welke hond ideaal is voor jou? Informeer jezelf dan goed, want het verzorgen van een puppy is niet makkelijk. Je moet de puppy goed trainen en rekening houden met verschillende zaken, waaronder hondenvoer en -verzorging.

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen