Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

De meest voorkomende voedingsfouten bij de hond

blog-header

Wie zijn hond met de resten van de middagmaaltijd, gekruid eten of zoetigheid voedt, maakt hem ziek en riskeert deficiëntie verschijnselen. Kattenvoer is niet voor honden geschikt, omdat het te eiwit- en vetrijk is.

Hond aan tafel voeren

De hond wordt verkeerd gevoed en leert te bedelen.

Hond en snacks

Te veel lekkernijen zijn onge­zond en maken je hond dik. Knabbelplezier geven vooral caloriearme hondensnacks. Tussen­doortjes moeten van het dagrantsoen worden afgetrokken.

Temperatuur hondenvoer

Hondenvoer mag niet direct uit de koelkast en ook niet van de kookplaat komen. De geur speelt voor honden ook bij het eten een grote rol, lauw voer is daarom ideaal.

Volwassenenvoer voor puppy's

Voor hun gezonde ontwikkeling hebben jonge honden speciale voedingsstofmengsels en bepaalde vitaminen en mineralen nodig. Voer voor volwassen honden voorziet niet in deze behoefte.

Abrupte voerverandering hond

Op een plotse­linge verandering van voersoort of -merk rea­geren veel honden, met name pups, met maag- en darmproblemen en diarree. Meng het nieuwe met het oude voer en verhoog het aandeel stap voor stap. Vooral dieetvoeding wordt anders vaak geweigerd.

Stoelgang hond

De hond moet meerdere keren per dag goed gevormde, middenbruine keu­tels produceren. Te veel vlees: donkere en slecht ruikende stoelgang; botten: licht en hard, daarbij verstoppinggevaar; teveel lever en pens: diarree. De stoelgangcontrole is ook vanwege eventuele wormenbesmetting be­langrijk.

Hond en poep eten

Meestal een slechte gewoonte. Mogelijk ook het gevolg van slecht functionerende alvleesklier of eenzijdige voe­ding met vlees.

Hond en gras eten

Niet duidelijk verklaard. Gedis­cussieerd wordt over te hoge zuurgraad van de maag, die de hond met gras wil neutraliseren.

Hond en geen eetlust hebben

Veel verschillende redenen: geen beweging, te veel lekkernijen, loopse teef of liefdeszieke reu, zomerse temperaturen, tandwisseling bij pups, kiespijn en tandsteen bij oudere honden. Bij aanhoudend gebrek aan eetlust gepaard met diarree, verstopping of braken beslist de dierenarts raadplegen.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.