Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

De liefde bedrijven in het bijzijn van je hond

De liefde bedrijven in het bijzijn van je hond

Bijna iedereen doet het, maar het kan moeilijk zijn om de liefde te bedrijven wanneer iemand je in de gaten houdt. Daarom kun je afvragen of het verstandig is om de liefde te bedrijven voor de ogen van je hond. Je hond is je beste vriend, dus het zou je niet moeten verbazen als hij zich af en toe een beetje bezitterig gedraagt.

Maar sommige honden gaan te ver. Voor sommige honden kan zelfs de simpele handeling van iemand die zijn partner knuffelt een bedreiging lijken. Honden begrijpen niet altijd de lichaamstaal of onze acties, dus ze kunnen gemakkelijk worden verward. Maar hoe weet de hond wanneer je de liefde aan het bedrijven bent? En wat vindt hij er eigenlijk van? Lees verder om erachter te komen.

Wat denkt de hond?

Als je een hond hebt heb je waarschijnlijk ervaringen meegemaakt waarbij de hond op een ongelegen moment midden in een bepaalde situatie opdook. Misschien is het wanneer je net de vloer hebt schoongemaakt en hij op dat moment kiest om er met modderige poten overheen te rennen. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal, maar waarschijnlijk maak je je hier niet al te veel zorgen over. Maar als je merkt dat je hond naar je staart terwijl je de liefde bedrijft, kan dat een verontrustend gevoel geven.

Hoewel de hond misschien niet precies begrijpt wat er daadwerkelijk onder de dekens plaatsvindt, kan hij wel een idee hebben en daarop reageren. Experts in diercommunicatie suggereren dat honden seks zien als een uitwisseling van energie en als een omleiding van de aandacht van de hond naar iemand anders.

Voor sommige honden kan dit jaloezie of een soort territoriale reactie veroorzaken. Sommige honden zien seks gewoon als een vorm van activiteit of spel waar ze deel van willen uitmaken. Ze kunnen dan op het bed springen of een zeurend geluid maken totdat je toegeeft aan zijn verlangen om aandacht.

Wat zou je moeten doen?

Als je het niet leuk vindt om de hond in de buurt te hebben terwijl je seks hebt, sluit je gewoon de slaapkamerdeur of sluit je hem op in een andere kamer. Dit is een oplossing die eenvoudig genoeg is en die in de meeste gevallen goed werkt. In andere gevallen kan de hond echter zeer territoriaal en beschermend worden naar zijn eigenaar en zelfs zo ver gaan dat hij dingen gaat slopen uit frustratie. Als dit regelmatig gebeurt moet je mogelijk een expert in diergedrag raadplegen om met de hond te werken en hem aan te leren dat hij niet altijd alle aandacht kan opeisen.

Over het algemeen is het niet slecht om de liefde te bedrijven voor de ogen van je hond. Als de aanwezigheid van de hond jou niet irriteert en de hond reageert niet of nauwelijks op wat er in bed gebeurd, is er geen reden om een wijziging aan te brengen. Als de hond echter dominant of territoriaal begint te worden, is dat een andere kwestie en een probleem dat je mogelijk direct moet aanpakken.

Soms is het moeilijk voor hondeneigenaren om het gedrag van hun hond te begrijpen. Verplaats je daarom even in de gedachte van de hond en probeer hem te begrijpen. Over het algemeen zal de hond enkel je aandacht willen opeisen, zonder dat hij daar verkeerde bedoelingen mee heeft.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen