Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

De juiste voerbak uitkiezen voor de hond

blog-header

Niet alleen is het uitkiezen van de juiste hondenvoeding erg belangrijk, ook het kiezen voor de juiste voerbak speelt een rol bij een goede voeding. Je kunt kiezen uit verschillende soorten voerbakken. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten materialen en kleuren.

De ene voerbak is nog mooier dan de andere. Toch moet je niet alleen op jouw persoonlijke smaak afgaan. Een voerbak mag dan nog zo mooi zijn, het moet wel functioneel zijn voor je hond. Een grote hond heeft niets aan een kleine voerbak. Een voerbak zonder antislip laag vliegt alle kanten uit.

Het kiezen

De grootte van de voerbak stem je af op de grootte van je hond. Voor een pup kun je beter een klein bakje aanschaffen en vervolgens een grotere. Ook de hoogte van je hond is bepalend voor de keuze. Om gewrichtspijn, rugpijn en maagproblemen bij je hond te voorkomen kun je voor grote honden een verhoogde voer- en drinkbak aanschaffen.

Zo hoeven ze niet helemaal naar voren te leunen om te kunnen eten. Voor kleine- en middelgrote honden is een plastic voerbak geschikt als je goedkoop uit wilt zijn en een bak wilt dat goed schoon te houden is.

Voerbak voor de snelle eters

Sommige honden hebben binnen een minuut al hun eten op. Je hebt het voer nog niet in de bak gedaan en ze schrokken alles direct op. Voor echte schrokoppen is een bak die hen leert langzaam te eten een goede uitvinding. Het te snel opeten van een grote hoeveelheid brokken is niet goed voor het maag- en darmkanaal van de hond.

Het vergroot de kans op een maagtorsie en op het verslikken. Een voerbak voor snelle eters geeft de hond geen andere mogelijkheid, dan maar een paar brokjes per keer te kunnen eten.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.