Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

De beste luxe hondenmand voor je hond kiezen

De beste luxe hondenmand voor je hond kiezen

Vanzelfsprekend gun je jouw trouwe viervoeter een heerlijke plek om te slapen. Hiervoor wil je natuurlijk wel de beste luxe hondenmand aanschaffen. Luxe hondenmanden combineren excellente comfort met luxe en daarnaast zorgt het ook nog voor een prachtig design. Tegenwoordig is er enorm veel keuze op het gebied van hondenmanden en hondenbedden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer.

De luxe hondenmanden zijn in verschillende maten en materialen beschikbaar. Je kan een luxe hondenmand kopen gemaakt van stof, pluche, riet, kunststof skai of bont. En de maat M van het ene merk kan weer heel anders zijn dan de maat M van het andere merk. Het kan dus soms erg lastig zijn om een goede keuze te maken voor een luxe hondenmand die het beste bij jouw viervoeter past! Van Chihuahua tot Duitse herder, wij geven je graag de beste tips bij de keuze voor jouw luxe hondenmand!

Een veilige plek om te slapen in de luxe hondenmand

Bij het hebben van een hond, hoort natuurlijk ook een veilige en comfortabele plek voor de hond om te slapen. Voor een hond is een hondenmand als het ware een hondenbed; essentieel voor de goede nachtrust voor de hond en een plek om te ontspannen. Of je er nu voor kiest een hondenbed, hondenmatras of een luxe hondenmand te kopen, voor iedere hond is er iets passends te kopen!

Het juiste formaat luxe hondenmand kiezen

Luxe hondenmand zijn er in verschillende vormen en maten. Het formaat van een luxe hondenmand moet natuurlijk worden afgestemd op jouw trouwe viervoeter. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de binnenmaten van de luxe hondenmand. Kijk dan ook niet naar maat S,M of L want deze kunnen per merk en per luxe hondenmand verschillen. De buitenmaat van de luxe hondenmand kun je gebruiken om te zien of de mand thuis past op de plek die je in gedachte had. Voor de verschillende gewichten van honden heb je ook een minimale breedtes hondenmand nodig:

  • Een hond van 10 kg heeft een minimale hondenmand breedte van 50 centimeter nodig.
  • De hondenmand voor een hond van 20 kg moet 70 cm breed zijn.
  • Een hond van meer dan 35 kg moet een hondenmand van 90 cm breed hebben. Zodat de hond alle ruimte heeft om languit te kunnen liggen.

Een passende hondenmand bij de slaaphouding van jouw hond

Houdt jouw hond er van om lekker languit te liggen of slaapt die liever opgerold? Als jouw hond ervan houdt om opgerold te slapen dan heb je natuurlijk een kleinere luxe hondenmand nodig. Heeft jouw hond korte poten dan moet je bij de aanschaf van een luxe hondenmand erop letten dat de rand niet te hoog is en de mand dus een lage instap moet hebben. Wanneer jouw viervoeter graag met zijn kop over de rand ligt, dan kun je het beste een luxe hondenmand kopen.

Ligt jouw hond liever languit, ga dan voor een hondenkussen of een hondenmatras. Het is dus belangrijk om je hond op te meten in zijn of haar slaaphouding en tel vervolgens hier 10 centimeter bij op. Zo weet je zeker dat je de juiste breedte voor jouw luxe hondenmand hebt!

Luxe hondenmanden voor de kleine trouw viervoeters

Voor kleinere honden, zoals Dwerkeeshondjes of Chihuahua’s, zijn er caves of slaapzakjes. Deze luxe hondenmanden geven jouw hond een geborgen en veilig gevoel, omdat deze manden de vorm van een hol hebben. Een cave hondenmand is voor jouw hond dus comfortabel en lekker warm.

Grotere hondensoort

Het aanschaffen van een luxe hondenmand is natuurlijk afhankelijk van de grootte van jouw trouwe viervoeter. Voor honden die zwaarder zijn dan 20 kg is het verstandig om een luxe hondenmand te kiezen waarvan de kussenvulling van traagschuim is. Traagschuim geeft de hond namelijk veel meer steun en daarnaast blijft traagschuim langer mooi. Je kan het beste al een traagschuim hondenmand voor je hond kopen als ze nog jong zijn, zodat de hond snel hieraan went. Daarnaast zorgt het ervoor dat zijn gewrichten gezonder blijven.

Orthopedische luxe hondenmanden

Tegenwoordig bestaan er voor oudere honden orthopedische hondenmanden en hondenkussens, waarvan de matrassen je hond optimale steun geven. Hondenmatrassen bestaan uit één vlak traagschuim, dit maakt ze geschikt voor oudere honden, omdat het niet in zal deuken en de hond gemakkelijk het hondenmatras kan verlaten wanneer hij opstaat.

Welk materiaal voor jouw luxe hondenmand?

Een luxe hondenmand zorgt ervoor dat uw hond heerlijk kan slapen en het is een waardevolle toevoeging aan uw interieur! Voor ieder interieur is er wel een passende luxe hondenmand te vinden. Van luxe hondenmanden met een landelijke stijl, tot aan luxe hondenmanden met een industriële look. Heb je thuis een industrieel interieur? Dan zijn er luxe hondenmanden gemaakt van Skai of Nubuck leer, die perfect in jouw interieur passen. Of heb je veel hout in je interieur thuis? Dan is een luxe hondenmand gemaakt van hout geschikt voor jou!

Naast het uiterlijk van een luxe hondenmand is het natuurlijk ook belangrijk dat je voor het juiste materiaal kiest voor je hond. Heb je bijvoorbeeld een echte waterrat in huis of kwijlt jouw hond veel, dan is het verstandig om te kiezen voor een waterafstotend luxe hondenmand. Dit materiaal neemt minder haar op en het is gemakkelijk schoon te maken.

Nu heb je waarschijnlijk wel een goed beeld gekregen waar je op moet letten bij het kopen van een luxe hondenmand voor hond en kun je met een gerust hart de juiste keuze maken.
Een luxe hondenmand waarin je hond veilig en comfortabel kan slapen, je wil natuurlijk het allerbeste voor je trouwe viervoeter!

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen