Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

De 5 belangrijkste dingen die jouw hond leert tijdens een puppy cursus

online puppytraining

Heb je dan eindelijk de keuze gemaakt om een kleine viervoeter in huis te nemen? Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe vriend die je altijd bij zal blijven. Je zult echter al snel merken dat het hebben van een puppy veel tijd kost. Er zijn namelijk veel gedragsregels die de hond nog moet leren.

We raden je dan ook zeker aan om zo snel mogelijk met een puppycursus te beginnen. Zo zorg je ervoor dat jij en de pup de wijde wereld kunnen gaan verkennen. Sommige mensen kiezen ervoor om geen gebruik te maken van een puppycursus.

Er zijn echter veel belangrijke lessen die een pup leert op een cursus. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke dingen die pups leren tijdens een puppycursus.

Het belang van basiscommando's

Zitten, liggen, komen, blijven en andere basiscommando's vormen de kern van gehoorzaamheidstraining. Deze commando's zijn niet alleen handig in het dagelijks leven, maar vormen ook de basis voor verdere training. Mochten jullie de smaak te pakken hebben, dan kun je natuurlijk verder aansturen op moeilijkere commando’s.

Sociale vaardigheden ontwikkelen

Puppycursussen bieden vaak gecontroleerde omgevingen waar honden kunnen socialiseren met andere honden en mensen. Het is van belang om pups hier al vroeg mee te confronteren. Dit helpt bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het voorkomen van angsten.

Ook niet onbelangrijk: zindelijkheidstraining

Het aanleren van de juiste plek om te plassen en poepen is een belangrijk onderdeel van de training. Tijdens een puppy cursus kun je met behulp van handige tips en trucjes aan de slag gaan. Zo kun je ervoor zorgen dat de pup zo snel mogelijk zindelijk wordt.

De eerste stappen van leibandtraining

Puppy's hebben tijd nodig om te wennen aan het dragen van een halsband. Daarnaast gaat aan de lijn lopen zonder te trekken vaak ook niet in een keer goed. Tijdens een leibandtraining leer je hoe je het beste goede wandelgewoonten kunt ontwikkelen onderleiding van een professional. Je zult hier op lange termijn enorme baat bij hebben.

Leer elkaar begrijpen

Het is van groot belang dat jouw kleine viervoeter goed naar je luistert. Hier is dan ook enige concentratie voor nodig. Door samen veel tijd door te brengen en te oefenen leer je elkaar vertrouwen. Dit zorgt niet alleen voor een sterkere band, maar zal er ook voor zorgen dat de training voorspoedig verloopt.

Consistency is key. Dit is ook het geval bij het volgen van een puppycursus. Neem de tijd om dagelijks  te oefenen. Je kunt tegenwoordig zelfs een puppy cursus online volgen. Super praktisch!

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen