Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Benodigdheden voor je hond, wat heb ik nodig?

blog-header

Voordat je een hond neemt of wanneer je al een hond hebt is het erg belangrijk dat je alle benodigdheden in huis hebt om je hond zo goed mogelijk te verzorgen. Deze benodigdheden zijn ook nodig om te zorgen dat je hond zich op zijn gemak voelt wanneer hij eventueel naar een opvangplaats gaat of wanneer er veranderingen zullen plaatsvinden in thuis situatie.

Verzorging

Het is niet alleen van belang dat je knopen uit de vacht van je hond haalt, zorgt dat hij er mooi uitziet, maar je hond krijgt ook een band met degene die hem verzorgt, net als toen hij nog door zijn moeder verzorgd werd. Aangezien er vele verschillende soorten borstels en kammen te koop zijn is het verstandig om na te vragen wat de beste kam of borstel is voor jou hond en zijn vacht.

De nagels van een hond zullen op den duur ook geknipt moeten worden, dus een nagelknipper is ook handig om te hebben. Net als speciaal hondenshampoo. Het is niet verstandig om je hond met je eigen shampoo te wassen, omdat hier vaak chemicaliën inzitten die irritaties kunnen veroorzaken aan de huid. Natuurlijk kun je ook altijd met je hond naar een trimsalon.

Hondenmand of kussen

Het is erg belangrijk dat je hond, net als de rest van de gezinsleden, een eigen plekje heeft waar hij zich kan terugtrekken en even tot rust kan komen. Of dit een mand of een kussen is, maak niet veel uit. Als deze maar alleen voor hem is en op een rustige plek ligt.

Voer- en waterbak

Het beste kun je kiezen voor een aardewerken voer- en waterbak, een met een verzwaarde bodem of een van roestvrij staal. Doorgaans zijn plastic bakken geen succes, omdat deze vaak als kauwspeelgoed worden gebruikt en tandafdrukken vormen een bron van bacteriën. Tevens zal een zware bak minder snel omgegooid kunnen worden.

Heb je een hond met lange oren, dan is een bak met een smallere bovenkant aan te raden. Deze zorgen er voor dat alles schoon en droog blijft. Tegenwoordig zijn er ook anti-schrokbakken, deze zorgen ervoor dat je hond langzaam moet eten en minder snel zal braken.

Speeltjes

Er is een groot assortiment aan hondenspeeltjes. Zorg dan ook dat je voldoende afwisselende speeltjes in huis hebt. Met deze speeltjes kun je samen met je hond spelen maar je kunt ze ook gebruiken bij trainingen om deze zo leuk mogelijk te houden.

Wat ook van belang is dat je speeltjes hebt waar je hond op mag kauwen. Deze zorgen er niet alleen voor dat hij je schoen en sokken met rust laat maar ook dat zijn gebit gezond blijft. Je kunt voor speciale snacks kiezen of voor speciale speeltjes. Bij speeltjes zul je er wel op moeten letten dat er geen giftige materialen in verwerkt zitten of dat je hond er in kan stikken.

Een naamplaatje of een chip?

Een naamplaatje is altijd een goed idee. Hierop kunnen de gegevens van de hondeneigenaar geplaatst worden. Dit kan zowel via internet als in vele dierenwinkels. Omdat de naamplaatjes wel eens kwijt kunnen raken kun je er ook voor kiezen om bij je hond een chip in te laten brengen. Het aanbrengen van een chip doet geen pijn en is permanent.

Je kunt je hond laten chippen door je dierenarts. Is je hond al gechipt, vraag dan aan de fokker of aan degene waar je hem van overneemt waar je het adres kunt laten veranderen. Beide mogelijkheden zorgen ervoor dat je hond sneller terug gevonden kan worden wanneer hij vermist wordt.

Het eten van je hond

Iedereen heeft eten nodig, ook je hond. Het is daarom verstandig om altijd voldoende voer in huis te hebben. Wanneer je wilt overstappen op ander voer is het raadzaam om dit te vermengen met het eten waar hij aan gewend is. Door de verhoudingen in een week tijd steeds aan te passen zal je hond op den duur gewend raken aan het nieuwe voer.

Een snack op zijn tijd is ook lekker. Zeker wanneer je je hond nieuwe commando’s of trucs wilt leren zijn snacks een goede beloning en stimulans. Verschillende snacks hebben ook verzorgende aspecten, zoals voor het gebit of de vacht.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.