Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Benchtraining

blog-header

Voordelen van benchtraining

Benchtraining kan een efficiënte en effectieve manier zijn om zelf je puppy zindelijk te maken. Puppies houden er namelijk niet van om hun rustplek vuil te maken. Het tijdelijk toegang beperken van de puppy tot een klein gebied sterk remt de neiging af om overal te plassen en te poepen. Er is echter nog veel belangrijker aspect bij benchtraining. Als je puppy niet wilt urineren terwijl hij opgesloten is, dan zal hij wel moeten zodra hij uitgelaten wordt, dat wil zeggen, je puppy zal leren om te plassen als je er zelf bij bent en zal weten dat hij dan beloond wordt.

Zorg ervoor dat je het verschil tussen weet tussen tijdelijke gebiedsbeperking en langdurige opsluiting van je pup. Het belangrijkste doel van gebiedsbeperking wanneer je niet thuis is om fouten te beperken tot een klein beschermd gebied. Het doel van benchtraining is precies het tegenovergestelde. Korte termijn opsluiting is bedoeld om je pup te remmen van het urineren wanneer deze opgesloten is, zodat hij wilt plassen zodra hij wordt uitgelaten of naar een geschikte ruimte wordt meegenomen . Benchtraining helpt ook je pup te leren om blaas en darm controle te hebben. In plaats van te gaan wanneer hij daar zin in heeft, leert hij om het op te houden en te gaan op geschikte vaste tijden.

Voorkom misbruik van de bench

De hondenbench is niet bedoeld als een plaats om je pup op te sluiten. Als je pup namelijk plast in de krat omdat je liet hem te lang achter liet zal de training weken of zelfs maanden langer duren. De puppy mag alleen worden beperkt tot de hondenbench wanneer je zelf thuis bent met uitzondering van 's nachts. Geef je pup de kans om zichzelf elk uur te verlichten. Elke keer dat je hem uitlaat, lijn je hem aan en breng je hem onmiddellijk naar buiten. Eenmaal buiten, geef je de pup ongeveer drie tot vijf minuten de tijd om te plassen.

Als je pup binnen de gestelde termijn zijn behoeftes doet, breng je hem gewoon terug naar zijn bench. Als hij wel zijn behoefte doet beloon hem dan meteen met lof of traktaties en affectie, spelen of een uitgebreide wandeling of rond rennen in je huis voor een paar uur. Voor een jonge pup geld, dat na 30-45 minuten je hem neem weer naar zijn toiletruimte brengt. Geef je pup nooit de kans vrij rond te rennen in huis tenzij je zonder twijfel weet dat zijn darmen en blaas leeg zijn.

Dagboek

Tijdens deze benchtraining is het handig een dagboek bij te houden van wanneer de puppy zijn behoeftes doet. Als je hem voert op regelmatige tijden moet hij snel een overeenkomstige behoefteschema vast kunnen stellen. Als je eenmaal weet op welke tijd van de dag hij moet urineren of ontlasten kun je beginnen met het uitlaten op alleen die momenten in plaats van elk uur. Nadat de behoefte gedaan is kan hij vrij maar begeleid rond rennen en spelen in huis.

Ongeveer een uur voordat hij zijn behoefte moet doen volgens het schema zet je hem in zijn kist. Dit zal namelijk verhinderen dat hij eerder zijn behoefte doet dan dat je gepland hebt. Met consistentie en een overvloed aan beloningen en lof voor het buiten urineren en ontlasten zal hij betrouwbaarder worden in het ophouden van zijn behoefte totdat het tijd is. Zodoende kan de tijd dat je zijn gebiedstoegang beperkt worden verminderd en uiteindelijk helemaal worden opgeheven.

Als benchtraining correct wordt gedaan kan dit voor je hond of puppy een plekje zijn waar hij zich veilig voelt. Vele honden eigenaren hebben zelfs gezegd dat hun hond telkens weer zijn bench opzoekt zelfs nadat de training compleet is. Bij het uitkiezen van een bench dien je er dus op te letten dat het past bij je hond qua ruimte en beweeglijkheid.

hondennieuws
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.