Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

5 tips/manieren/voordelen/redenen/momenten om samen met je hond te genieten van een hondenfietskar

hondenfietskar

Denk jij geen hondenfietskar nodig te hebben of ben je nog niet volledig overtuigd? In deze blog lees je de 5 beste redenen die jou een ander beeld geven van de hondenfietskar. Wellicht fiets jij straks naar de winkel en ga je toch die hondenfietskar kopen. De vele voordelen en gebruiksgemakken zullen voornamelijk zorgen voor veel vrijheid met je hond. Een hondenfietskar is er in vele soorten en maten. Hoe je de juiste keuze maakt over welke het beste bij jou en jouw hond past lees je hier. 

5 momenten waarbij jij en je hond graag een hondenfietskar gebruiken

 • Je hond is bang voor de auto, je hebt geen auto of deze wordt te duur;

Het kan gebeuren dat honden bang zijn en blijven voor de auto, zelfs als je ze van jongs af aan er aan probeert te wennen. Om dan toch een ritje met je hond te kunnen maken is een hondenfietskar de ideale oplossing. Zo kom je toch bij de dierenarts, het bos of de playdate van je trouwe viervoeter, wel zo fijn om toch mobiel te zijn. Ook wanneer je geen auto hebt of de benzineprijzen te hoog vindt voor de korte ritjes met je hond, is de hondenfietskar een goede en betaalbare optie.

 • Je hond is angstig voor of loopt niet goed naast de fiets;

Sommige honden zijn nu eenmaal altijd afgeleid door alles om hun heen en letten daardoor niet op waar ze lopen. Óf zo schrikachtig voor de fiets en wat er om hen heen gebeurd dat ze weg willen rennen en jou mee de verkeerde kant op trekken. Met de hondenfietskar kan je hond heerlijk rondkijken zonder jou op je fiets en anderen in het verkeer in gevaar te brengen. Kies vooral een hondenfietskar met veel ramen zodat je hond tijdens het ritje lekker mee kan genieten van de omgeving.

 • De zomerzon maakt het asfalt te heet om te wandelen en rennen;

Inmiddels zijn er heel wat snikhete zomers geweest waarbij de dierenspeciaalzaken, dierenartsen en dierenbescherming waarschuwen voor de hitte voor je trouwe viervoeter. Het asfalt neemt zoveel warmte op dat het soms zelfs smelt. Stel je voor hoe pijnlijk dit moet zijn voor je hond om daar overheen te lopen, keer op keer. Wanneer je op zulke hete dagen je hond bij het water of in het bos uit wilt laten, kan de hondenfietskar de oplossing zijn om daar veilig te komen. De auto is vaak al net zo heet voor korte stukjes. Een hondenfietskar heeft de koelte van wind en schaduw. Zo kun je precies de hete stukken asfalt overslaan met je hond zodat hij daarna lekker in de schaduw van het bos of de koelte van het water zijn gang kan gaan. Op de terugweg weer lekker uitrusten in de hondenfietskar en veilig thuiskomen zonder zere voetzolen.

 • Je hond is geblesseerd, drachtig of mag niet te veel rennen

Iedere hondeneigenaar weet dat je met een puppy niet teveel mag lopen. Dit moet je langzaam opbouwen. Of je hebt een oude en inmiddels langzame hond die niet meer goed kan rennen. Af en toe gaat dat kleine blokje om dan toch vervelen en zou je graag wat verder willen. Is dit bij jou het geval? Ga een hondenfietskar kopen! Met een hondenfietskar neem je je puppy of juist je oude hond mee, waar je maar naartoe wilt. Het is fijn om je hond altijd zo veel mogelijk bij je te hebben. Wanneer je hond ziek is of juist drachtig, heb je ze graag bij je in de buurt om in de gaten te houden. Met de hondenfietskar wordt dit een stuk gemakkelijker. Even op bezoek bij vrienden en geen zin in die auto? Pak de fiets met je hondenfietskar!

 • Je hond mist de conditie voor lange afstanden rennen

Er zijn hondenrassen die minder ‘gemaakt’ zijn om lange afstanden te rennen. Ze missen de conditie om de volledige trip naast de fiets te lopen. Wanneer ze moe zijn kun je ze dan alsnog in de hondenfietskar doen en lekker door fietsen naar de eindbestemming. Ook wanneer je hond te zwaar is en af moet vallen is veel bewegen goed. Het gevaar is hierbij wel dat je hond sneller blessures kan krijgen. Als je de hondenfietskar mee neemt kun je altijd je hond de rust bieden om te herstellen na een goede wandeling. Zo kun je op een verantwoorde manier je hond toch mee nemen met de fiets in de hondenfietskar.

Oh ja, ben je zelf een grote fan van fietsen en lijkt een fietsvakantie je wel wat maar wil je je hond niet achterlaten? Met een hondenfietskar los je ook dit probleem op, wel zo gezellig!

5 punten waar je op moet letten bij het kopen van een hondenfietskar

 • Het formaat en de draagkracht van de hondenfietskar

Een hondenfietskar is er gelukkig niet alleen voor de allerkleinste hondenrassen. Afhankelijk van het ras van jouw hond kun je een passende hondenfietskar vinden voor zowel een chihuahua als voor een herder. Kijk goed naar het gewicht van je hond en de maximale draagkracht van de hondenfietskar. Als dit overeenkomt zal je veilig op weg kunnen. Zorg dat je de hondenfietskar niet overbelast, dit gaat ten koste van de veiligheid en levensduur.

 • Het gebruiksgemak

Niet alleen voor je hond wil je een fijne en comfortabele hondenfietskar. Zelf wil je ook dat het gebruiksgemak optimaal is. Hoe makkelijk bevestig je bijvoorbeeld de hondenkar aan je fiets? Genoeg deuren om je hond er in en uit te laten is ook prettig. Kun je hem soepel inklappen en makkelijk opbergen? Wel zo fijn dat wanneer je de hondenfietskar niet gebruikt en je weinig ruimte hebt, je hem toch ergens gemakkelijk kwijt kunt. Daarnaast zijn er ook hondenfietskarren die je om kunt zetten naar een wandelkar en niet onbelangrijk, je wilt hem ook graag schoon kunnen houden, uitneembare matten en kussens zijn daarom een pré. 

 • De kwaliteit en materiaalkeuze

Je kan bij de aankoop van een eerste hondenfietskar kiezen voor goedkoop en simpel om het eerst eens uit te proberen. Toch raden we je aan om te kiezen voor kwaliteit. Goedkoop is duurkoop zeggen ze niet voor niks. Hoe beter de prijs – kwaliteit verhouding, hoe langer en beter je kunt genieten van alle gemakken van een hondenfietskar. Daarnaast is het goed om te kijken naar de materialen van de fietskar. Is het waterafstotend zodat je hond droog zit, heb je voldoende opties om je hond wat uitzicht en frisse lucht te bieden en kun je je hond goed vastmaken zodat hij er niet uit kan springen? Allemaal niet onbelangrijk als je veilig op pad wilt met je hond.

 • De veiligheid

De hondenfietskar moet goed vast te maken zijn aan je fiets zodat deze niet los kan schieten. De veiligheid voor zowel jou als je hond staat voorop. Door te zorgen voor een iets bredere hondenfietskar kun je stabieler de weg op. Het is belangrijk dat je hond goed gecentreerd zit of ligt in de fietskar en niet teveel speling heeft. In bochten is het verstandig wat af te remmen om schommelingen te voorkomen. Daarnaast zijn reflectoren, een lichte kleur en een veiligheidsvlag verstandig om goed op te vallen in het verkeer.

 • Eigen conditie en soort fiets

Niet onbelangrijk als je met je hond gaat fietsen is je eigen conditie. Met de hond naast de fiets is minder zwaar voor jou dan wanneer je de hond in een hondenfietskar meeneemt. Voor een middel maatje hondenfietskar moet je toch al snel rekening houden met 11 kg voor de kar en het gewicht van je hond die je ineens ook meesleept op wielen. Uiteraard is het ook voor jou als baasje gezond om goed en veel te bewegen. Ben je het niet gewend? Begin dan met korte stukjes en bouw het op. Heb je een elektrische fiets? Kijk dan goed of de hondenfietskar wel geschikt is om aan een e-bike te bevestigen, dit zit namelijk weer net anders in elkaar. Een e-bike gaat ook harder dan een normale fiets, de hondenfietskar moet deze snelheid aankunnen en daarom van hoge kwaliteit zijn met een verstevigd frame om de veiligheid van jou en je hond nog steeds te kunnen garanderen.

5 tips om goed voorbereid op stap te gaan met de hondenfietskar

 • Bekijk het weerbericht

Neem eventueel regenkleding voor jezelf en een regenkap mee voor de hondenfietskar, bij harde wind kies je wellicht een bestemming dichterbij.

 • Bepaal je route

Hoelang ben je van plan weg te gaan? Is de route goed begaanbaar voor jou en de hondenfietskar? Zijn er leuke tussenstops waar je met je hond kunt spelen, wandelen en zelf kunt uitrusten? Wel handig met een dagtochtje om voldoende momenten te creëren voor je hond buiten de fietskar.

 • Benodigdheden voor onderweg

Afhankelijk van het weer en hoelang je onderweg gaat met de fiets en de hondenfietskar, is het goed om te kijken naar accessoires die je eventueel nodig zou kunnen hebben. Denk aan een reservewiel, een bandenpomp, water en brokken voor de hond, eten en drinken voor jezelf, een extra koppelstuk zodat je met medefietsers af kunt wisselen en een heerlijk warm en zacht fietskarkussen voor je hond om goed te kunnen liggen.

 • De hondenfietskar controleren

Zeker wanneer je een inklapbare hondenfietskar hebt is het goed om regelmatig te controleren of alles nog goed en stevig bevestigd is. Wel zo prettig als je met een veilig gevoel op pad kan!

 • Genoeg energie en enthousiasme!

Wanneer je niet voor een kort stukje op pad gaat maar juist een dagtochtje gaat maken is het goed om vooraf voldoende te eten. Zo heb je de energie om vooruit te komen. Nu is het een kwestie van je hond enthousiasmeren, eventueel met een hondenkoekje of een speeltje in de hondenfietskar. Vervolgens kun je samen met je hond dan werkelijk gaan genieten van de hondenfietskar en de vrijheid die je daardoor samen hebt! 

De meest prachtige routes liggen voor je klaar, de vrijheid om samen met je trouwe viervoeter overal heen te fietsen, genietend van weer en wind, gezonde buitenlucht en voldoende beweging. De wereld ligt voor je open. Jullie zijn er klaar voor. 

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen