Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

5 redenen om een Labrador Retriever te nemen

5 redenen om een Labrador Retriever te nemen

Labradors zijn populaire honden. En dat is niet zonder reden: het zijn fantastische dieren. Maar waarom precies? We delen 5 redenen om een Labrador te nemen.

Labradors zijn echte familiehonden

Labradors zijn hele lieve, relaxte honden, waardoor ze prima in een familie of gezin passen. Kleine kinderen? Geen probleem. Wel geldt natuurlijk dat je je hond wel goed moet socialiseren. Een oudere hond die geen kleine kinderen is gewend, is wellicht niet de beste keuze. Maar in het algemeen geldt: labradors passen zeer goed in een gezin.

Gemakkelijk om te trainen

De Labrador is eenvoudig te trainen. Hij leert snel en zal commando’s gemakkelijk begrijpen. Sterker nog: hij vindt het zelfs leuk om nieuwe dingen te leren! Let wel op: het is ook gemakkelijk om een Labrador de verkeerde dingen te leren. Iets afleren is wel wat moeilijker. Bedenk dus goed wat je je hond aanleert.

Knuffelkont

De meeste labradors zijn echte knuffelkonten. Ze houden van aandacht en zullen hun baasje dan ook regelmatig opzoeken voor een aai. De kans is ook groot dat ze lekker tegen je aan komen liggen. Wie wil dat nou niet?

Je moet in beweging komen

Met een Labrador kom je in beweging. Het zijn honden die veel energie hebben. Dit betekent dat je flink moet wandelen, maar andere activiteiten zijn ook welkom. Denk aan speciale hondensporten of heerlijk fietsen met je hond. Bewegen is ook voor ons goed, dus daar kun je dan mooi je Labrador voor bedanken!

Ze zijn grappig

Labradors hebben humor. Dat merk je direct. Met hun grappige acties heb jij regelmatig iets om te lachen. Een waar zonnetje in huis dus!

Enthousiast geworden?

Labradors zijn gemakkelijk te vinden. Er zijn veel fokkers en ook in het asiel zijn regelmatig leuke labradors te vinden. Of kies voor een kruising met een Labrador. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Boulab? Dat is een kruising tussen een Labrador en een Berner Sennenhond.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen