Adverteren op Woef.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

15 feitjes over honden die je niet eerder hoorde

feitjes over honden

1. Honden zijn in staat om ziektes te ruiken

Dit weten we na een belangrijk onderzoek uit 2009. Bepaalde tests moesten uitwijzen of honden in ziekenhuizen konden aangeven of een patiënt iets of niets mankeerde. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Wat wil je ook met 220 miljoen reukreceptoren…

2. Een labrador is de meest populaire hond

Volgens een onderzoek van de American Kennel Club mag de labrador zich al 26 jaar lang ’s werelds meest geliefde huisdier noemen. De top drie wordt verder aangevuld met de Duitse Shepherd en de Golden Retriever.

3. Iedere hond heeft een persoonlijke vingerafdruk

Mocht Apple ooit het ridicule besluit nemen een iPhone voor honden te ontwikkelen, dan wordt deze telefoon waarschijnlijk uitgerust met een neusdetector om ‘m mee te activeren. Iedere hond heeft namelijk een unieke neusafdruk, net zoals er bij mensen geen vingerafdruk hetzelfde is.

3. Je hond droomt ook!

Inderdaad – wanneer jouw viervoeter in een diepe slaap verkeert, maakt hij of zij ongeveer hetzelfde mee als jij tijdens je slaap. De dromen zien er alleen nét iets anders uit. Het bijzondere aan een hond is namelijk dat hij of zij ook droomt in dog stuff. Hierin gaat het dus waarschijnlijk net iets vaker over afgekloven tennisballen en verstopte botten…

5. De Saluki is ’s werelds oudste hondensoort

Deze Perzische windhond is naar verluidt al sinds 329 voor Christus man’s best friend.

6. Honden kennen geen schuldgevoel

Laat je niet misleiden door een zielige blik: het ontbreekt viervoeters aan gevoelens van spijt of schuld. Of, zoals wetenschapper Susan Hazel het stelt: ze weten gewoon hoe ze zich moeten gedragen wanneer hun baasje boos wordt. Dus nee – die gebroken vaas interesseert hem of haar he-le-maal niets.

7. Sommige honden blaffen niet

De Basenji is ’s werelds enige hondensoort die niet blaft. Dat betekent overigens niet dat het stil is in huis. Basenji’s kunnen namelijk uitstekend – jawel – jodelen.

8. Andere honden hebben zes tenen

Zoek maar op: de Noorse Lundehond.

9. En weer andere honden…schoppen het tot burgemeester

Het plaatsje Cormorant in de Amerikaanse staat Minnesota heeft een hond als burgemeester: Duke. Hoe het dit dorp verder afgaat op bestuurlijk vlak? Dat weten we niet.

10. Honden zien niet alleen zwart-wit…

…ze zien ook bepaalde soorten blauw en geel. Het gaat allemaal gewoon wat minder makkelijk dan bij ons.

11. The Beatles hebben een speciaal nummer voor honden

In de plaat A Day In The Life zit een toon verwerkt die alleen viervoeters kunnen horen. Ideetje van Paul McCartney, die iets wilde maken voor zijn Shetlander.

12. Google staat werknemers toe hun honden mee te nemen naar het werk

Het is niet helemaal de bedoeling dat de dieren over toetsenborden heen springen, maar in principe zijn honden toegestaan op kantoor. Dat betekent indirect ook dat katten soort van verboden zijn.

13. Alle Dalmatiërs worden wit geboren

De eerste vlekken ontstaan pas na een aantal weken.

14. Een hond heeft achttien spieren per oor

Hierdoor zijn ze onder meer in staat hun oren te spitsen, waardoor ze weer beter luisteren. Of dat ook echt gebeurt, is iets anders…

15. Honden herkennen rond de 150 woorden

Nee – het verstaanbare vocabulaire van een hond stopt niet bij poot en zit. Je beste vriend is een stuk slimmer dan je denkt!

boaz en odie
Ontvang het laatste hondennieuws rechtstreeks in je inbox!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen