Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

10 tips voor een veilige kerst met je hond

blog-header

Het kan een lastige taak zijn om je hond tijdens alle kerstperikelen veilig te houden. Er zijn vaak breekbare spullen, potentieel gevaarlijke planten, cadeautjes met strikken en linten, lichtjes waarop gekauwd kan worden en natuurlijk de kerstboom. Laten we eens kijken naar enkele eenvoudige veiligheidsmaatregelen voor honden waarmee je jouw hond dit jaar kan laten deelnemen aan het plezier.

Kerstboomveiligheid en andere veiligheidstips voor de feestdagen

1. Zet je kerstboom in een hoek. Om te voorkomen dat de hond probeert in de boom te springen, kun je aluminiumfolie rond de boombasis plaatsen om je te waarschuwen voor een dreigende boomramp. Omdat honden en kerstbomen niet altijd de beste combinatie zijn, kan het enige vindingrijkheid van jouw kant vergen om beide partijen veilig te houden tijdens de feestdagen.

2. Klatergoud kan een mooie sprankelende toets aan de boom geven, maar zorg ervoor dat je het buiten het bereik van je hond ophangt, of gebruik het gewoon niet voor het hoogste niveau van huisdierveiligheid. Het innemen van klatergoud kan hun darmen mogelijk blokkeren, wat over het algemeen alleen met chirurgische middelen kan worden verholpen.

3. Zet geen lichten op de onderste takken van de boom. Een hond kan niet alleen verstrikt raken in de lichten, maar ze kunnen ook brandwonden veroorzaken bij zowel katten als honden als ze verstrikt raken. Bovendien kan een hond per ongeluk een schok krijgen wanneer hij door het draad geen kauwt.

4. Breekbare spullen moeten ook buiten bereik worden gehouden van honden. Naast verstikkings- en darmverstoppingsgevaar kunnen scherven van gebroken ornamenten poten, monden of andere delen van het lichaam van een huisdier verwonden.

5. Voor degenen die dit jaar echte kerstbomen kopen: houd het gebied rond de boom vrij van dennennaalden. Hoewel ze misschien niet gevaarlijk lijken, veroorzaken de naalden maagklachten en kunnen ze de darmen van een huisdier irriteren of doorboren als ze worden ingeslikt.

6. Wist je dat hulst en maretak giftig zijn voor honden? Als je deze planten normaal gesproken gebruikt om het huis te versieren, moeten ze worden bewaard in een ruimte waar het huisdier niet bij kan. Kerststerren zijn ook geen goed idee, omdat ze misselijkheid en braken kunnen veroorzaken als ze worden ingeslikt.

7. Eetbare boomversieringen - of het nu ornamenten of popcornkoorden zijn - zijn tijdbommen voor de veiligheid van huisdieren die wachten om te gebeuren. Deze lekkernijen zijn gewoon te aanlokkelijk, en een hond zal er zeker aan trekken en uw prachtig versierde spar omverwerpen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ook verstikkingsgevaar opleveren.

8. Brandende kaarsen moeten op hoge planken of schoorsteenmantels worden geplaatst, uit de buurt van honden. Laat kaarsen nooit zonder toezicht achter en houd de hond uit de buurt van plaatsen met open vuur. Huizen met open haarden moeten schermen gebruiken om onbedoelde brandwonden te voorkomen.

9. Om onbedoelde elektrocuties te voorkomen, moeten blootliggende binnen- of buitendraden aan de muur of de zijkanten van het huis worden geplakt. Alle draden die van de muur af komen, moeten in hard beschermend plastic worden gewikkeld om ze minder interessant te maken voor de hond.

10. Zorg ervoor dat je de hond uit de buurt houdt bij het inpakken van geschenken. Inpakpapier, touw, lint, stukjes plastic of stof kunnen allemaal darmblokkades veroorzaken. Scharen vormen een ander gevaar voor de veiligheid van huisdieren en moeten van vloeren of lage tafels worden gehouden. Wees voorzichtig met het achterlaten van ingepakte geschenken met lint en strikken onder de boom waar huisdieren bij kunnen komen.

Woef.nl scoort een 4,7 / 5 op basis van 1132 beoordelingen.